IzletiNovicaŽenske kolesarske runde – KD LPP

Izlet 14. aprila 2021 ob 05:38

Odpeljana 1. ženska runda KD LPP, dne 2. 3. 2021, odlično je bilo, vreme lepo, na koncu malo hladno, a zato so punce brcale vse hitreje, a še vedno skupaj v skupini.
Da je vse potekalo kot mora biti je poskrbela naša članica Joži Nastran, ki bo vodila ženske runde.
Ženske runde bodo potekale vsak torek ob 16.00 uri.
Zborno mesto: pokopališče Vodice, kasneje parkirišče Tacen (po odprtju ceste).
Trasa: 12 km krog (Vodice, Koseze, Selo, Skaručna), kasneje proti Preddvoru.

Joži je zapisala: Pravijo, da ženske nismo kar tako, zmoremo opravljati več stvari hkrati. Tudi takoj po šoli ali službi skočiti na specialko in odpeljati krog ali dva. Ženska kolesarska runda v organizaciji KD LPP je kot nalašč za pobeg iz napornega vsakdana. Poleg druženja in ženskega klepeta bomo nabirale km in se urile v vožnji v skupini.
Če si enakih misli in pogrešaš žensko kolesarsko družbo SE NAM LAHKO PRIDRUŽIŠ?

2.ženska runda Zmajevk – 9.marec 2021: Lepo sončno, a vetrovno vreme nas je danes spremljalo na vseh štirih krogih. Na začetku sem ženske za včerajšnji praznik pocrkljala s čokoladicami, nato pa skok v kontra veter. Danes smo preizkušale menjave, prestavljanje pred klancem in pedaliranje v višji kadenci. V zadnjem krogu malo za izziv, poskusile še s stalno menjavo. Seveda smo vmes razmigavale tudi tisto kar ženske najbolj znamo – jezičke.
Ženske dokazujejo, da so rade v dobri družbi, kljub še nekoliko zimskim razmeram.
Ob pogledu na termometer moraš imeti res močno voljo in željo po kolesarjenju, a ste punce dokazale, da ste pogumne in se ne ustrašite nizkih temperatur.
Pošiljamo vam še rožico za vaš včerajšnji praznik. in štiri peresno deteljico za srečo.
Na naslednji ženski kolesarski rundi KD LPP pa vas čaka prijetno presenečenje, saj bomo nagradili vse, ki se boste pridružile ženski rundi KD LPP.

3. ŽENSKA RUNDA ZMAJEVK – 16 marec 2021: Sprva nas je skrbel mrzel severni veter, a me se ne damo. 5 pogumnih dam se je danes spopadlo z njim brez težav, le malo bolj previdne smo bile zaradi sunkov vetra. Medse smo sprejele celo dva moška, ki sta se nam lepo prilagodila. V prvem krogu ogrele, v drugem naredile menjave od zadaj naprej, v tretjem menjave v desno in v zadnjem zagrizle v klanec ter opravile po ravnini s hitro in tekočo menjavo. Neverjetno kako smo ženske spretne in se hitro učimo. Res je čudovito biti ženska, tudi na kolesu.

4.ŽENSKA RUNDA ZMAJEVK KD LPP – 23. marec 2021: Vsak teden se nam na rundi priključi nova dama, prav vsaka pa pedala vrti z željo priti do cilja in se čim bolj odrezati zase in za ekipo. Naša runda se je danes pričela z ogrevalnim krogom in nadaljevala z različno dolgimi menjavami. Kroge smo malo podaljševale in vključile manjše klančke. V rundo nas je tudi tokrat popeljal KD LPP in pridnim damam podaril bidone.

5. ŽENSKA RUNDA ZMAJEVK KD LPP – 30. marec 2021: Torkovo prelepo sončno vreme je na ceste privabilo ogromno kolesarjev in tudi nas kolesark. Veselila nas je strpnost voznikov, saj so v vodiških koncih vajeni kolesarjev. Današnjo rundo smo ponovno pričele z ogrevalnim krogom in jih nekaj odpeljale z navajanjem vožnje v enojni in dvojni koloni. V zadnjem krogu smo zavile proti Mengšu in Cerkljam. Vreme je bilo tako toplo, ceste vse bolj prazne, da nas je kar vleklo v vse daljši krog. Na koncu se je nabralo skoraj 70km. Vse bolj spretno vihtimo jeklenega konjička in premagujemo kilometre. Geli 4endurance, ki nam jih je podaril KDLPP, so še kako prišli prav. O, sezona bo res čudovita, če bo le dovoljeno voziti skupaj. Brez omejitev za amaterske športnike, gremo a previdno.

AMATERSKO KOLESARJENJE VSE BOLJ PRILJUBLJENO V SLOVENIJI
Kolesarjenje je športna dejavnost, za katero se pri nas odloča vse več ljudi, poleg moških, vse pogosteje tudi ženske. Ampak kaj je tisto, kar nas kolesarje žene, da premagujemo neskončne kilometre, vzpone, spuste ali dolge ure posedamo na trenažerjih?

Enega od vzrokov množičnega kolesarjenja so pokazale že številne raziskave, ki povedo, da vsaj pol ure kolesarjenja na dan ugodno vpliva na delovanje srčno-žilnega sistema in psihične stabilnosti človeka. V kolesarjenje so vključene vse glavne mišične skupine, seveda so najbolj obremenjene mišice na nogah, ki opravljajo tudi največ dela. Da smo na kolesu stabilni, poskrbijo tako trebušne kot hrbtne mišice, pri močnem oprijemu krmila pa imajo pomembno vlogo mišice ramenskega obroča in rok. Medicina ta šport priporoča še posebno v fazah rehabilitacije in tistim, ki imajo težave s sklepi.

Ta okolju prijazen šport popelje kolesarja do marsikaterega željenega cilja, še v mestih se pogosto izkaže za najhitrejše prevozno sredstvo. S kolesom lahko odkrivamo številne ozke, neobljudene ceste in se zapeljemo tudi tam, kjer z avtom ne moremo. A nič ni lepšega, kot kolesariti v dvoje ali skupini. Vožnja je zagotovo varnejša, saj nas ostali udeleženci v prometu hitreje opazijo. Danes je kolesarjenje v Sloveniji že tako priljubljeno, da si družbo najdete tudi med kratkim skokom na kolo.

Ljudje smo družabna bitja in ljubitelji kolesarstva se vse pogosteje srečujemo na tako imenovanih skupinskih vožnjah ali rundah. Skupinske vožnje so odličen družaben dogodek povezan s športno dejavnostjo. Če preskočimo cestnoprometne predpise, je v skupini prijetno voziti, saj te ne ženeta le zavetrje in pedaliranje, ampak tudi pozitivna energija, ki se skriva prav v vsakem kolesarju.

Enaki interesi in želja po dokazovanju so številne kolesarje in kolesarke povezali v razna društva, profesionalna ali amaterska. Z razliko od profesionalcev, katerim je kolesarjenje kruh, pa se amaterji na kolo podajamo zgolj iz ljubezni do tega športa. Še posebno ponosni smo, ko se usedemo na brezhibnega konjička, ki mu na poti popolnoma zaupamo. S ponosom vrtimo pedala in še bolj veseli smo, če nas na poti spremlja še lepo vreme. V kolikor smo med vožnjo še v dobri družbi, pa je užitek še toliko boljši.

Hvala društvu KD LPP in damam, da skupaj uživamo al’ pa trpimo.

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE