Naši uspehiNovicaVzpon za pokal občine Kobarid

5. oktobra 2020
V soboto 3. 10. 2020 smo se tekmovalci KD LPP podali na severozahodni del Slovenije. Na zadnjo dirko v letošnjem zelo okrnjenem koledarju dirk za PSLO. Vremenska napoved je bila slaba, zato so se nekateri naši člani ustrašili slabega vremena in se niso odločili podati na nekoliko daljšo pot.

Tokrat je bila napoved točna in je malo pred dirko začelo deževati, kar pa nas ni zmotilo, pa čeprav ni ravno prijetno dirkati v deževnem vremenu.
Dolžina dirke je bila 8,6 km in je v celoti asfaltirana. Poteka iz Kobarida (Mlekarna Planika) mimo Napoleonovega mostu, Drežnice do korita nad Drežniškimi Ravnami. Višinska razlika 600 m.

V seštevku za Pokal Slovenije OMR smo dosegli zopet lepe rezultate, pa čeprav z malo številno ekipo.
Zmagi v svojih kategorijah sta dosegla: Suzana Šeme in premierno na vzponih Matej Jamnik.
Ostale uvrstitve naših mokrih članov so:
2. mesto Joži Nastran,

5. mesto Borislav Skubic in Milan Černigoj,
6. mesto Tomaž Šeme.

Da v kolesarstvu in nasploh v življenju ni vedno lahko, dodajamo še objavo iz naše FB strani KD LPP: Dogaja se, da na nas nekateri gledajo ob odhodu iz Ljubljane, nekoliko nevoščljivo – češ zopet gredo malo pohajat naokoli. No pa temu ni tako, posebno ne takrat kadar so tekmovanja na bolj oddaljenih koncih Slovenije. Ob slabi vremenski napovedi in še kaj bi se našlo. Vožnja, ki ni bila pogodu večini tekmovalcem, slišalo se je negodovanje, ko smo se spustili proti idrskemu koncu in naprej proti Kobaridu. Seveda tu ne gre brez ovinkov in stalnega zibanja levo in desno.
K sreči so vsi na kolesih bolj trdoživi in zato so zopet dosegli lepe rezultate na vetrovni in mokri dirki, Kobarid – Drežniške ravne v dolžini 8,6 km in 600 m.v. Vsi, ki kolesarite veste, da je kolesarstvo šport za trpežne in vzdržljive ljudi.
Tokrat se je to žal izkazalo malo pred ciljem, kjer je veliko prezgodaj ugasnilo življenje kolesarkega kolega.

Zapis naše članice Joži na FB:
“Tiho, tiho zaspalo srce,
tam nad Drežnico,
tam so tihi sni,
tam je našel mir in pustil skrbi.”

Spoštovani kolesarski kolega Jože počivaj v miru, svojcem in prijateljem iskreno sožalje…😢

Scheduled Naši uspehi Novica

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE