NovicaVozim s srcem – mislim varno – nalepke za ozaveščanje varnega prehitevanja kolesarjev

27. aprila 2019

Ste se kdaj z neznancem na ulici zadeli z ramo ob ramo? Ker ste bili zamišljeni ali pa ste ga spregledali? Beseda »Oprostite.« je bila dovolj.  Pa bi bilo to dovolj, če bi se na cesti z vozilom zadeli ob ramo kolesarja?

Morda pa ste bili tudi sami kdaj v vlogi kolesarja, ki ga je ločilo le nekaj centimetrov od kosa pločevine na štirih kolesih. Cesta ni ozka ulica, kjer ni (dovolj) prostora za umik, cesta je široka in varna, če ob tem #MislimoVarno.

Zavod VOZIM širi projekt #MislimVarno VOZIM S SRCEM. Kjer spodbujamo, k delitvi ceste in varnemu prehitevanju kolesarjev z varnostno razdaljo 1,5 metra. Želimo, da kolesarji, ki so najšibkejši na cesti postanejo bolj varni.

#MislimVarno VOZIM S SRCEM želimo razširiti med kolesarje, da tudi sami opozarjajo nase, zato že drugo leto pripravljamo brošure in nalepke, katere se lahko nalepijo na avto, kolo …

Pri širjenju in osveščanju se obračamo na vas, saj bi na vaših organiziranih tekmovanjih / kolesarskih maratonih, razširili vest s pomočjo promocijskega materiala (zloženka in nalepka #MislimVarno), katerega bi pridobil vsak udeleženec (npr. pri prevzemu štartne številke, promocijskih ali nagradnih vrečkah …).

Svoje življenje varujemo na vsakem koraku, naj bo varen tudi vsak prevožen meter ali pa kilometer.

V priponki pošiljam primer lanske brošure in nalepke. Že sedaj se izjemno veselimo skupnega sodelovanja. Iz organizacijskih razlogov ter tiska nalepk, vas vljudno naprošam, da nam povratno informacijo sporočite do 6. 5. 2019 na e-poštni naslov: nino@vozim.si

Skupaj #MislimoVarno!

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE