IzletiNovicaPovzetek prvega dne dobrodelne kolesarske akcije KD LPP

Izlet 18. septembra 2021 ob 10:04

V zgodnjih jutranjih urah 25. 6. 2021 smo se članice KD LPP podale na težko pričakovano Dobrodelno kolesarjenje članic KD LPP za male nogice. Našo pot smo začele na mejnem prehodu Hodoš, kjer nas je že pričakala novinarka lokalnega časopisa Vestnik (https://vestnik.si/…/foto-tri-dni-bodo-kolesarile-za…).

 
Pot nas je preko prekmurskih ravnic pripeljala do prve porodnišnice Splošna bolnišnica Murska Sobota. Pripravili so nam prisrčen sprejem, nas peljali na ogled bolnišničnih prostorov, kjer so zaposleni na LPP že pleskali prve sobice za male nogice. Za barvno osvežitev prostorov sta poskrbela JP LPP in Boštjan Čarman, sobopleskarji in likovna dela pa bodo stene še dodatno okrasili. Imeli smo tudi čast, da smo prve pakete za mamice osebno predali novopečenima očkoma.

Obvozi na poti do porodnišnice Ptuj so poskrbeli za dodatne kilometre. To nas ni ustavilo, saj smo do Splošna bolnišnica dr. Jožeta Potrča Ptuj pribrzele hitreje, kot je bilo v časovnici. Presenečeno osebje nas je kljub temu zelo lepo pogostilo, nas popeljalo na ogled porodnih sob ter nas seznanilo z najmodernejšimi pristopi k porodu. Tudi tu smo imeli čast, obdariti novopečeno družinico.

Zadnji del današnje prve etape nas je vodil do porodnega oddelka UKC Maribor. Dežurnemu osebju smo predali zbrane donacije za novorojenčke, mamice in osebje.

Prvi dan pa nismo pozabile naših zvestih sponzorjev in se nekaj kilometrov iz Maribora ustavile v poslovalnici Porsche Inter Auto Slovenija, kjer smo se osvežile z napitki OSHEE.

Prva etapa je potrdila, da smo na pravi poti za male nogice, polne energije komaj čakamo, da se odpravimo na drugo etapo. Postani del zgodbe tudi ti in doniraj za slovenske porodnišnice.
TRR KD LPP: SI56 6100 0001 3113 098
sklic: 00 909
namen: za male nogice

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE