IzletiNovicaPovzetek drugega dne dobrodelne kolesarske akcije KD LPP

Izlet 18. septembra 2021 ob 10:27
Akcija za male nogice je bila danes okronana za marsikatero članico KD LPP, saj je bila “kraljeva etapa” dolga kar 173 km. Ob 7.00 uri so nas v Spodnji Polskavi pričakali že trije podporniki in del poti odpeljali z nami. Kaj hitro je trasa postala izjemno razgibana. Podporniki so nas opozorili na t.i. klopce. Na ta račun je bilo celotno traso polno smeha in do Vrhnike smo naštele kar 9 “klopc”. Pa ne boste verjeli, na vrhu enega vzpona je bila tabla z napisom Klopce 😂🤣.
Pot proti Celju je bila polna dogodivščin. Dekleta smo kaj hitro spoznale, kako se menjata plašč in zračnica. Defekt! Nič takega! Preden je ekipa fantov prispela na mesto zločina, smo imela dekleta že vse razdrto. Spretni fantje so zadevo hitro sanirali.
Pred porodnišnico v Celju smo prispele z majhno zamudo. Osebje nas je vseeno prisrčno sprejelo in z velikim navdušenjem občudovalo vsa naša darila. Z roko v roki smo spustili balone dobrodošlice in hudomušno občudovali, kako so ti podobni novemu življenju.
Čas nas je priganjal. Kreniti je bilo treba naprej proti naslednji porodnišnici. Vse smo komaj čakale, da se tik pred Trbovljam soočimo z najdaljšo “klopco” na etapi. Za šalo gor, še hitreje dol. Zaposleni v porodnišnici Trbovlje so nas že čakali pred vhodnimi vrati. Neizmerna hvaležnost v njihovih očeh je tudi nas zelo ganila, še posebno, ko smo bili deležni tako želene kavice.☕️☕️
Še dolga pot nas je čakala do tretje, največje porodnišnice v Sloveniji. Z uigrano ekipo smo nadoknadile ves izgubljen čas in pred porodnišnico Ljubljana prispele pravočasno. Osebje porodnišnice nas je sprejelo v velikem številu in se globoko poklonilo za vse donacije, ki smo jih zbrali zanje. V spomin smo vsi člani prejeli ročno izdelane hobotnice. Če nas ne bi čas priganjal, bi lahko še dolgo klepetali in opazovali vesele mamice, ki so z malimi nogicami veselo zapuščale porodnišnico.
Dolga in naporna pot preko razgretih ljubljanskih ulic nas je peljala še do sedeža Ljubljanski potniški promet in poslovalnice Porsche Inter Auto Slovenija, kjer smo se poklonili še našim sponzorjem.
“Klopca” preko Toškega čela je bila že 8. po vrsti. Traso do Vrhnike smo poznale že vse punce, zato nas je preko zadnje “klopce” Ljubgojna kar odneslo. HOTEL MANTOVA Vrhnika je bil za nas končni cilj in mesto sladkega spanca izjemne ekipe.
Pa lahko noč, jutri pa eno veliko štorkljo za pomoč!
Zapisal članica KD LPP – Joži Nastran Brank

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE