NasvetiOhranjanje dolgoročnega zdravja

29. julija 2021

Čeprav se ne radi poslužujemo receptov, imamo tokrat za vas recept za koktajl, ki bi ga morali, z vidika ohranjanja dolgoročnega zdravja, preizkusiti vsi. Vsebuje štiri ključne sestavine:

1. gibanje tudi z državnimi boni BON21,
2. sprostitev in tematski tedni,
3. počitek in 6. webinar o čeljusti in
4. razstrupljanje s tretjo zasebno šolo.

1. Gibanje je najbolj učinkovita naravna sposobnost telesa za napredek. Ker uravnava tudi delovanje imunskega sistema je država uvedla nove bone (BON21), ki jih lahko uveljavite tudi pri nas za katerokoli storitev Petega elementa (v živo ali preko spleta) in s tem zmanjšate stres in odmislite skrbi. Gre za veščino, ki je nekaterim dana, drugi pa jo pilimo celo življenje.

2. Sprostite se in odmislite vse drugo, razen sedanjega trenutka in se naučite nekaj novega. Da bi ohranili zdravje, se moramo upočasniti, delati eno stvar naenkrat, usmeriti pozornost v sedanji trenutek in notranje doživljanje ter najti nekaj, česar se lahko veselimo v sedanjem trenutku. Zato organiziramo tematske tedne, kjer bomo vsak teden obravnavali eno temo in vas naučili uporabne, zdravju pomembna načela.

1. teden:  Vse o živcu Vagus in delovanju centralnega živčnega sistema
2. teden:  Diafragma in Psoas Major ali kako dihanje vpliva na križ in bolečino
3. teden:  Medenično dno ali zakaj keglove vaje NE delujejo
4. teden:  Zdravje ščitnice in kaj moramo storiti proti zagonom bolezni
5. teden:  Čeljustni sklep v povezavi z vratno hrbtenico
6. teden:  Giveaway za vas, nagradna igra pred pričetkom sezone

3. Odpočijte misli in telo. Napetosti povzročajo utesnitve čeljustnega sklepa, zato septembra napovedujemo 6. webinar o čeljustnem sklepu, ki vas lahko obvaruje težav z vratno hrbtenico, ohrani zdravje zob in prepreči utesnitve okoli glave in ramenskega obroča.

4. Razstrupljanje je glavno delo limfnega sistema, ki skrbi za zdravje črevesja, organov, odstranjuje celične metabolite, toksine ter ohranja telo v ravnovesju. Ste kdaj razmišljali kakšna je hierarhija razstrupljanja in kako telesu pomagati, če ima alergije, vnetja, bolečino, imunski sistem pa je občutljiv? Naša 3. zasebna spletna šola bo konec jeseni 2021 osvetlila vse strokovne poglede razstrupljanja, praktično definirala načela kvalitetne drenaže in ponudila rešitve v zvezi z zmanjšanjem vnetja.

V pripravo koktejla dodajte še ščepec dobre volje in opazujete, kako se življenje obrača na bolje. Na zdravje!

Špela Jakša z ekipo Peti element

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE