NovicaOgled Toura de France s člani KD LPP – 2021

9. julija 2021

Kolesarki izlet z kombiniranim vozilom na ogled nedeljske etape v Francoskih Alpah s ciljem v Tignes. Vedno znova nas preseneča množičen odziv in neverjetno navijanje kolesarskih navdušencev iz celega sveta, ki se združijo v dolgo skoraj nepretrgano človeško verigo z nacionalnimi simboli za popolno vzdušje na Touru.

Tokrat smo pripravili voden ogled Toura in si pogledali od blizu nedeljsko 4. 7. 2021 etapo z ciljem v Tignes. Izbrali smo si Sayojske alpe preko katerih je potekal letošnji Tour de France. Z nami je bil tudi srečni izžrebanec #migimigiiziva in bil navdušen z našo organizacijo, predvsem pa je bil vesel, da je videl najboljše kolesarje v svojem kolesarskem svetu, kjer je prostor le za najboljše in najbolj trmaste kolesarje.

Po prihodu v majhno Francosko vasico, kjer smo prebivali pet dni, smo se odpravili na krajšo krožno vožnjo s kolesi, da prekrvavimo naše utrujene noge po devet urni vožnji. Vendar v Savoyskih alpah ni prav veliko ravnin in že smo kolesarili po cesti, ki se vzpenja rahlo navzgor in naredili 37 km z 1.114 v.m. in prišli do znanega smučarskega letovišča Les Arcs.

Drugi dan v francoskih Savoyskih alpah. Odpeljali smo se na Tignes kjer je bil v nedeljo 4. 7. 2021 zaključek etape na Tour de France in pot nadaljevali na Col De I”seran na 2760 v.m. Etapa dolga 100 km z 2.500 v.m.
Z nami je tudi Tilen, srečni izžrebanec nagradne igre #migimigiiziv in je užival s člani KD LPP na prelepih in dobro pripravljenih turah…😁

Tretji dan smo izkoristili lepo vreme in se v jutranjih urah odpravili na Col du petit Gran Bernard z 2.188 v.m. do Francosko Italijanske meje v Savoyskih alpah z 35 km vzponom, ki se lepo vzpenja proti vrhu in ima povprečni naklon okoli 5%. Če imate možnost in voljo vam ga priporočamo, da ga obiščete na svojih kolesarskih podvigih ali pa se odpravite peš po neskončnih poteh.

Četrti dan je bil rezerviran za ogled Toura in najboljših kolesarjev, ki so brzeli mimo nas do 24 km oddaljenega cilja v Tignesu.

PROGRAM – 2021 – Navijaški kolesarski kombi v francoske Alpe.

Nastanjeni smo bili v bližini znamenitega kraja Bourg-Saint-Maurice. Je sedež istoimenskega kantona, v katerega so poleg njegove vključene še občine Les Chapelles, Montvalezan, Sainte-Foy-Tarentaise, Séez, Tignes, Val-d’Isère in Villaroger s 16.236 prebivalci. Kanton Bourg-Saint-Maurice je sestavni del okrožja Albertville.

ODHOD: 1. 7. 2021  ob 05:00 uri – JP LPP – parkirišče

ČAS POTOVANJA: 5 dni/4 noči

 1. Dan, četrtek, 1. 7., Ljubljana – Francija
  Zbor kolesarskih navijačev v zgodnjih jutranjih urah na parkirišču Dolgi most v Ljubljani. Sledi vožnja mimo Postojne (Ravbaromanda) in Nove Gorice. Vožnja mimo Milana proti mestecu Saint-Michel-de-Maurienne v Francijo. Ob prihodu sledi nastanitev v apartma in prosti čas za kolesarjenje ali raziskovanje vasice La Chal.
  Nočitev.
 2. Dan, petek, 2. 7., Hauteville Gondon Village la Chal
  Ves dan prosto za športne aktivnosti v Village la Chal (pohodništvo, kolesarjenje, sprehodi). Kolesarjenje po znamenitih francoskih klancih v okolici Bourg-Saint-Maurice.
  Nočitev.
 3. Dan, sobota, 3. 7., Hauteville Gondon Village la Chal
  Ves dan prosto za športne aktivnosti v Village la Chal (pohodništvo, kolesarjenje, sprehodi). Kolesarjenje po znamenitih klancih v okolici Bourg-Saint-Maurice.
  Nočitev.
 4. Dan, nedelja, 4. 7., Tignes
  Dopoldan se bomo s kolesi odpravili po trasi do primernega prostora v bližini Tignesa za ogled zadnjih kilometrov 9. etape z zaključnim vzponom na znamenito francosko smučišče Tignes. Pozdrav našim kolesarjem in povratek v apartmaje.
  Nočitev
 5. Dan, ponedeljek 5. 7.,Tignes–Albertville – Slovenija
  Dopoldan odhod preko Italije proti Sloveniji. Predviden prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

Zgoraj ste si lahko pogledali naš program, da vas morda navduši za prihodnje leto. Ko bo predstavljen Tour 2022 se bomo odločili katere etape si bomo ogledali in peljali naše člane, da vidijo v živo največji kolesarski spektakel na svetu.

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE