DomovO društvuAktivnosti društvaRekreativno kolesarjenje

Kolesarske skupinske vožnje ali LPP - jeve rundeRekreativno kolesarjenje

Za kolesarske navdušence pripravljamo razne aktivnosti, tako za malo bolj pripravljene kot za družine in ostale kolesarje.

Dne 10. 6. 2020 začenjamo s kolesarskimi vožnjami, ki jih bomo poimenovali LPP-jeve skupinske vožnje, oziroma t.i. LPP-jeve runde. V primeru dežja ali slabega vremena runda odpade (oziroma po lastni presoji).

Sredine runde se začnejo ob primernem vremenu za kolesarjenje od 1. aprila naprej in sicer na parkirišču v Podsmreki pri Rotar centru. Dolžina kroga je odvisna od pripravljenosti posameznika, zato bomo kolesarili po več trasah.

Trasa 1 za uživanje:  28,1 km – Podsmreka, Dvor pri Polhovem Gradcu, Koreno nad Horjulom, Zaklanec, Dobrova, Podsmreka.
Trasa 2 za trening hitrosti:  52,3  km – Podsmreka, Dobrova, Dvor pri Polhovem Gradcu, Horjul, Vrhnika, Borovnica, Podpeč, Podsmreka.
Trasa 3 vzdržljivost: 60,8 km – Podsmreka, Dobrova, Polhov Gradec, Črni Vrh, Lučine, Šentjošt, Vrzdenec, Horjul, Dobrova, Podpeč.

Za 30 ali 61 km bomo potrebovali od ene do tri ure, oziroma odvisno od pripravljenosti kolesarja.
Runde so primerne za različno pripravljene kolesarje, saj bo počasnejša skupina kolesarila po trasi št. 1. Trasa je lažja in se pod Zaklancem obrne nazaj proti izhodišču.
Kolesarji, ki so bolje pripravljeni in so sposobni voziti v hitrejši skupini pa bodo izbirali med drugo in tretjo traso, v dogovoru z ostalimi prisotnimi udeleženci.

V mesecu maju, ko je dan daljši bomo z rundami začeli ob 17.00 uri, vedno na istem zbornem mestu. Oziroma po dogovoru, sledi objavam na FB in na e-mailu društva KD LPP.

https://www.kd-lpp.si/wp-content/uploads/2019/10/KD-LPP1-1.jpg
https://www.kd-lpp.si/wp-content/uploads/2019/02/2.jpg

Obvezna uporaba zaščitne čelade, tako na rundah kot na kolesarskih izletih. Zaščitna čelada varuje kolesarje ob morebitnem padcu ali pri udeležbi v prometni nesreči.
Informacije o LPP rundah bodo objavljene tudi na FB – strani društva.
V kolikor bo več kolesarjev, ki so kondicijsko na različnih nivojih, se bomo razdelili v dve skupini, da bo kolesarjenje bolj varno in vsem v užitek.

Ture bodo dolge okoli 61 km, peljale nas bodo proti Polhovem Gradcu, Črnem Vrhu ali proti Horjulu, oziroma po dogovoru med člani društva.

Zakon dovoljuje, da se kolesarji z licenco in ki izvajajo trening, lahko v spremstvu vozila vozijo drug ob drugem. Drugi kolesarji se vzporedno zunaj naselij po cesti ne smejo voziti.

Vabljeni, da se nam pridružite.

Po končani skupni vožnji bo možna prijava v Kolesarsko društvo LPP.

PS: Udeležba na rundah ob upoštevanju prometnih predpisov je na lastno odgovornost.

https://www.kd-lpp.si/wp-content/uploads/2019/02/3.jpg

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE