DomovO društvuAktivnosti društvaRekreativno kolesarjenje

Kolesarske skupinske vožnje ali LPP - jeve rundeRekreativno kolesarjenje

Za kolesarske navdušence pripravljamo razne aktivnosti, tako za malo bolj pripravljene kot za družine in ostale kolesarje.

Dne 6. 4. 2021 ob 16:00 uri začenjamo s kolesarskimi vožnjami, ki jih bomo poimenovali LPP-jeve skupinske vožnje, oziroma t.i. LPP-jeve runde. V primeru dežja ali slabega vremena runda odpade (oziroma po lastni presoji).

Torkove runde se začnejo ob primernem vremenu za kolesarjenje od 6. aprila naprej in sicer na parkirišču v Podsmreki pri Rotar centru. Čas kroga je odvisen od pripravljenosti posameznika.

Trasa : 53,1 km / 634 v.m. – Podsmreka, Dobrova, Polhov Gradec, Planina nad Horjulom, Suhi dol, Vrzdenec, Horjul, Dobrova, Podsmreka.

Za krog v dolžini 53,1 km bomo potrebovali okoli 2 ure in 11 min., oziroma odvisno od pripravljenosti kolesarjev.

Runde so primerne za različno pripravljene kolesarje, saj bo počasnejša skupina kolesarila samo do Polhovega Gradca. Trasa je zato lažja in se  obrne v Polhovem Gradcu nazaj proti izhodišču.

Tudi kasneje, ko je dan daljši bomo z rundami začeli ob 16.00 uri, vedno na istem zbornem mestu. Oziroma po dogovoru, sledi objavam na FB in na e-mailu društva KD LPP.

Novost v letu 2021. Organizirali bomo tedenske ženske skupinske vožnje ali LPP, runde.
Začetek bo verjetno ob 16:00 uri v Tacnu na parkirišču. Seveda bi si dekleta želela, da se jim pridružijo tudi moški, da bo lahko narejen dober trening. Za runde se bomo sproti dogovarjali, odvisno od dolžine dneva in vremena. Sledite društvenim objavam na FB.

https://www.kd-lpp.si/wp-content/uploads/2019/10/KD-LPP1-1.jpg
https://www.kd-lpp.si/wp-content/uploads/2019/02/2.jpg

Obvezna uporaba zaščitne čelade, tako na rundah kot na kolesarskih izletih. Zaščitna čelada varuje kolesarje ob morebitnem padcu ali pri udeležbi v prometni nesreči.
Informacije o LPP rundah bodo objavljene tudi na FB – strani društva.
V kolikor bo več kolesarjev, ki so kondicijsko na različnih nivojih, se bomo razdelili v dve skupini, da bo kolesarjenje bolj varno in vsem v užitek.

Runda bo vedno na isti trasi v dolžini okoli 53 km. Kolesarili bomo proti Polhovem Gradcu, oziroma po dogovoru med člani društva.

Zakon dovoljuje, da se kolesarji z licenco, ki izvajajo trening, lahko v spremstvu vozila vozijo drug ob drugem. Drugi kolesarji se vzporedno zunaj naselij po cesti ne smejo voziti.

Spodbujamo varno in zdravo kolesarjenje, zato bomo razdelili udeležence v skupinice po šest, drug za drugim, z varnostno razdaljo.

Vabljeni, da se nam pridružite vsi, ki ste osvojili skupinske vožnje in ste se pripravljeni prilagoditi večji skupini kolesarjev, ob upoštevanju cestno prometnih predpisov.

Zaradi varnosti in predvidljivosti bomo vozili vedno isto traso in na primerljiv način – torej:

– max 35 km/h po ravnem;
– v klanec, kjer se lahko potem relativno varno “tekmuje” in se zgoraj počaka;
– čakali bomo tudi pod spusti, da člani ne rabijo voziti prehitro, preko svojih zmožnosti…

  • Za vse naše nove udeležence bo po končani skupni vožnji možna včlanitev v Kolesarsko društvo LPP.

PS: Udeleženci se obvežejo, da na vseh prireditvah ali rundah, ki jih organizira Kolesarsko društvo LPP, sodelujejo na lastno odgovornost in v primeru nezgode ne bodo uveljavljali odškodninskih zahtevkov do Kolesarskega društva LPP.

Udeležba na rundah ob spoštovanju vseh prometnih predpisov je na lastno odgovornost.

https://www.kd-lpp.si/wp-content/uploads/2021/01/KD-LPP-5-let.jpg

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE