NovicaMaraton Franja 2019

13. junija 2019

Nedeljski dan 9. 6. 2019 je bil v znamenju Maratona BTC City, kjer so se ponovno odlično izkazali naši kolesarji. Tako je KD LPP osvojil skupno zmago na krajši 100 km razdalji, ki jo je z borbeno vožnjo prikolesaril Miha Alič. Drugo mesto v svojih kat. sta zasedla Borislav Skubic MG in Janez Debeljak MF. Mala Franja je bila zelo uspešno odpeljana, saj imamo tri tekmovalce na stopničkah. Ne smemo pa pozabiti, da je bilo še nekaj naših članov na progi, ki so imeli manj tekmovalne ambicije, vendar so vsi uspešno zaključili z traso. Člani na krajši trasi: Anton Duh, Luka Medvešček, Uroš Jevnikar, Franc Bergant, Janez Kraševec, Tomaž Gerlica, Bor Juroš in Jože Čarman.

Na dolgi trasi Franje 156 km gre pohvaliti odlično vožnjo Aleša Hrena, ki se je uvrstil skupno na odlično deseto mesto in v svoji kat. MD na odlično drugo mesto. Aleš je lep primer pravega amaterskega kolesarja, ki s pravilnim treningom in taktično vedno popolno odpeljano dirko posega po samem vrhu na tako odmevnih maratonih, kot je Franja, kjer je vedno veliko odličnih kolesarjev iz celega sveta, saj maraton Franja velja za kvalifikacijski maraton za uvrstitev na svetovno amatersko prvenstvo – UCI.

Imeli smo še nekaj odličnih kolesarjev na trasi, ki pa žal niso uspeli pokazati vseh svojih kvalitet, kot pravi star pregovor, le vztrajati je potrebno in pridejo tudi rezultati. Poleg omenjenega Aleša Hrena so bili na veliki Franji še Joži Nastran, Robert Kranjec, Uroš Bogša, Simon Peter Jackson, Matej Jamnik, Anže Povirk in Boris Beč.

Premierno je za naše društvo dirkal Ambasador KD LPP Robi Kranjec. Čeprav je šele dobro končal svojo zelo uspešno skakalno kariero se je že v prvem kolesarskem poskusu odločil za daljšo in težjo traso Franje, čeprav je šele dobro začel spoznavati svet kolesarstva. Po uspešno zaključenem maratonu je povedal:

Robi Kranjec: “Super izkušnja, res je malo nevarno, saj voziš v skupini in sem bil dvakrat precej blizu tistim, ki so bili udeleženi v padec, a se je k sreči vse super izteklo. Tudi tekmovalna žilica je prišla do izraza, to je res, še posebej moja trma in glede na to, da sem v kolesarstvu šele začetnik, sem lahko res zadovoljen,” se je smejalo Kranjcu, ki ima v letošnji sezoni na števcu že skoraj dva tisoč kilometrov.

Uroš Bogša je zmagal na letečem cilju na Brezovici in si prislužil stotaka, tako da je bil to zanj uspešen nedeljski dan, pa čeprav vemo, da je ciljal višje kot se je na koncu izteklo v skupnem seštevku.

Seveda gre zahvala našima dvema ekipama, ki sta poskrbeli, da so naši člani dobili sveže športne napitke in prijetno ohlajeno vodo. Na Kladju je delila bidone družina Černigoj in v Smledniku družina Debeljak.
Na krajši Franji je za izotonične napitke poskrbela in jih delila družina Jereb.

Top člani KD LPP, ki se znajo organizirati in si nesebično pomagajo, k skupnemu cilju – društvo po meri člana.

Veseli smo, da se je iz tokratne dirke brez padcev in poškodb končala letošnja izvedba maratona Franja.

Galerija na Prijavim.Se
Rezultati:
Objave: Siol.net

 

Scheduled Novica
Ljubljana BTC Cyti Map

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE