NovicaMaraton Alpe in ekipa KD LPP

13. julija 2019

Na 13. Maratonu Alpe, ki je potekal 7. 7. 2019, smo imeli sedem tekmovalcev in eno tekmovalko, ki so prevozili enega najlepših in hkrati tudi najtežji maraton v Sloveniji.
Maratona se je udeležilo okoli 500 ljubiteljev lepih gorskih razgledov s kančkom tekmovalnosti, kar pride do izraza pri treh težjih prelazih, ki so jih morali na trasi maratona prevoziti.

Kolesarjem je bilo na 130-kilometrski trasi z 2000 v. m. preko treh prelazov – Jezerskega vrha, Pavličevega sedla in Črnivca – vreme naklonjeno, saj so bile temperature prijetne za kolesarjenje in je k sreči zdržalo brez padavin, ki so bile napovedane za to nedeljo.

Tokrat smo imeli tudi zelo aktivno navijaško skupino, ki je našim tekmovalcem na vrhu Pavličevega sedla in na hupserju v Radmirju delila bidone. Aktivni člani Jože, Matej in Milan so poskrbeli, da so naši udeleženci imeli na voljo dovolj tekočine za uspešen nastop na maratonu.

Maraton je štel tudi za Pokal SLO, kjer je Uroš Bogša osvojil skupno četrto mesto in 2. mesto v kat. MB.
Zmago v kat: MG si je privozil vedno borbeni in odličen kolesar Borislav Skubic.

Odlično je maraton prevozil naš član Robert Kranjec, ki je pristal na skupno odličnem 35. mestu in v Kat: MB na 9. mestu. Čestitke.
Dokazal je da se razvija po uspešno zaključeni skakalni karieri v odličnega vsestranskega kolesarja. Bravo Robi.

KD LPP

Organizatorji so letos na štartu pozdravili tudi Roberta Kranjca KD LPP, enega od naših najuspešnejših smučarskih skakalcev, ki po tem, ko je smuči postavil v kot, vse več časa preživi na kolesu. Robert je že pred nedeljo dejal, da si bo maraton vzel predvsem kot lepo izkušnjo in užitek. Kljub temu je v cilj pripeljal z odličnim časom 3:54:13, kar je zadostovalo za 35 mesto v absolutnem seštevku. Da je šlo vse po planih, je zadovoljno pokomentiral v cilju. »Jezersko je bilo najtežje, ker še nisem bil toliko ogret in sem moral priti v pravi tempo. Pavliča sem šel malo z rezervo, mi je pa zato ostalo zadosti moči za Črnivec«.

Maraton so uspešno odpeljali še – Joži Nastran Brank, Boris Beč, Luka Medvešček Huskič, Anže Povirk, Bor Juroš.

Hvala vsem našim navijačem in seveda ČESTITKE tekmovalcem, ki so odlično odpeljali maraton.

Galerija na Prijavim.Se
Jože navija – Video
Povezava do Galerije:

Scheduled Novica
Kamnik Map

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE