NovicaKronometer Škofljica – Ig 2019

10. septembra 2019

Kronometer za pokal Slovenije KZS, Škofljica – Ig v dolžini 15 km

Start kronometra je bil v nedeljo, 8. 9. 2019, s pričetkom v Poslovno obrtni coni Škofljica, in sicer po glavni cesti Škofljica – Ig. Na Igu sta bila tik pred križiščem za Kremenice dva obrata. Čeprav je bilo nekoliko ozko cestišče, so vsi obrnili brez večjih nevšečnosti in padcev. Gre za tretji kronometer za Pokal Slovenije na novi trasi, ki je bila vsem najboljšim kronometristom, ki so se udeležili kronometra, zelo všeč, pa čeprav vremenska napoved ni bila ravno obetavna. Prireditev je potekala tudi v akciji Slovenija Kolesari.

Glavna organizatorja sta bila Kolesarsko društvo LPP in lokalni soorganizator KŠD Moja Občina iz Škofljice.

Najhitreje sta s kronometrom opravila Laura Šimenc, BK Umag, in Matej Kravos, TUŠ T.E.A.M. Prireditev je uspešno, brez nezgod in drugih nevšečnosti, zaključilo 81 tekmovalcev. Glede na slabo vremensko napoved pa je vreme zdržalo, konec dober – vse dobro.

Prireditev sta si ogledala in ob zaključku najboljšim tudi podelila priznanja in medalje gospod Ivan Jordan, župan Občine Škofljica, ter gospod Peter Horvat, direktor LPP d.o.o. Imeli smo tudi posebnega gosta, našega ambasadorja, bivšega vrhunskega skakalca Robija Kranjca, ki si je prišel našo prireditev ogledat in nam obljubil, da bo v naslednji sezoni tudi sam sedel na kronometrsko kolo in sigurno hitro odpeljal 15-kilometrsko traso.

Poleg medalj smo poskrbeli za unikatna priznanja oblikovalke, tekmovalke in naše nepogrešljive članice Joži Nastran Brank. Grafika v tehniki akvatinte prikazuje trenutno najboljšega na Vuelti – Primoža Rogliča.

Tokrat smo imeli na igrišču OŠ tudi tekmovanje s poganjalčki, ki so ga bili veseli naši najmlajši in nadobudni otroci. Veliko veselja in dobre volje je bilo med njimi, posebno ko so na šolskem igrišču prejeli medalje za udeležbo.

Prireditev je suvereno vodil Stane Werbole.

Da je vse potekalo tako, kot je treba, gre zahvala članom KD LPP, KŠD Moja Občina, sodnikom, redarjem in Roku Trevnu ter njegovi skupini.

Posebna zahvala pa seveda Občini Škofljica, podjetju LPP d.o.o., Pro Action, Toplevel, Decathlon, 4endurance, Pekarni Pečjak, PGD Škofljica, Osnovni šoli Škofljica in vsem ostalim.

Hvala vsem, ki s svojo nesebično pomočjo omogočajo izvedbo tako vrhunske kolesarske prireditve.

Galerija:

Rezultati:

NASVIDENJE NASLEDNJE LETO

Scheduled Novica
Škofljica Map

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE