Naši uspehiNovicaKolesarsko društvo LPP praznuje peto leto delovanja

19. januarja 2021

Kolesarsko društvo LPP Ljubljanski potniški promet praznuje peto leto delovanja.

Za člane klube in vse simpatizerje in podpornike je prvih pet let uspešnega delovanja. V očeh mnogih je petletnica prva mala obletnica, mali praznik. Za člane kluba je to že velik praznik. Na področju športa, rekreacije in amaterskega tekmovalnega nivoja smo postali veliki.

Spodbujamo gibanje, skrbimo za organizirano društveno delovanje, smo prepoznavni v Sloveniji in tujini, razkazujemo Slovenijo, smo vzor doma in tudi v tujini. Imamo vizijo.  

20. 09. 2016  V mesecu trajnostne mobilnosti smo pred Mestno hišo v Točki. Zate. skupaj z LPP uspešno predstavili kolesarsko prikolico, namenjeno trajnostnim kolesarskim izletom.

 PET LET
Rasli smo hitro, odločno. Od 19. januarja 2016, ko je osmerica pionirjev društva, pritisnila avtograme na statut društva, je minilo pet zelo aktivnih let. V tem času smo na kolo in k ostalim športnim aktivnostim spodbudili mnoge zaposlene v podjetju, kar je bil eden osnovnih poslanstev pobudnikov ustanovitve društva. Mnogim smo dali lep zgled, da smo k aktivnemu preživljanju prostega časa, k športu in zdravju, kot osnovnemu vodilu, pripeljali tudi sorodnike, znance, prijatelje. Člansko se v teh dneh premika k okrogli številki petsto. In če vsakega člana pomnožimo na njihov osebni krog, je očitno, da skrbimo za tisoč, dva, tritisoč glavo populacijo. S tako dejavnostjo smo zagotovo v lepi luči predstavili tudi podjetje, celoten holding in celotno Ljubljano. Z odličnim delom smo vsem dokazali, da lahko motiviramo in spodbujamo naše zaposlene, k bolj aktivnemu in zdravemu načinu preživljanja prostega časa.

Ustanovni člani društva: Milan Černigoj, Miran Kovačič, Vinko Jereb, Aleš Popit, Tanja Popit, Tomaž Malovrh, Anton Kozjek, Tomaž Marinko.

V društvu je bilo ob petletnici že 498 članov. Tako zaposlenih v LPP kot naših zunanjih prijateljev in podpornikov društva.

ŠPORT JE ZDRAVJE
Osnovno poslanstvo je skrb za zdravje in čisto okolje. Kolo in kolesarjenje je simbol tega. A ni bilo samo kolo. Dodali smo pohodništvo, tek in ostale osnovne bazične športne aktivnosti. Za podjetje LPP smo začeli voditi rekreacijo, da motiviramo in spodbujamo ostale zaposlene v našem velikem kolektivu. Mislimo, da smo z rekreativno športno dejavnostjo ogromno prispevali k zdravju in zadovoljstvu in opravičili vsa vlaganja.  Društvo ima že tri leta status organizacije v javnem interesu na področju športa, ki ga je podelilo  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Direktor podjetja LPP g. Peter Horvat in Andrej Osterman (svetovalec direktorja) sta častna člana društva. Zaslužna sta za močno podporo društvu.

POVEZOVANJE
Ena od vizij je bila tudi povezovanje društev, ki tako kot naše gojijo isto dejavnost v drugih okoljih. Povezovanje je osnova dobrega delovanja. Iščemo naveze med kolesarskimi in tudi drugimi društvi. Predvsem želimo in gojimo sodelovanje z društvi znotraj podjetja, oziroma holdinga. Sodelujemo z lokalnimi društvi izven Ljubljanske regije: ŠD Špik Lučine in ŠD Poljane. Odlično sodelujemo z KZS, MOL, Športna zveza Ljubljane in KD Rog.

Skupaj s temi društvi pripravimo tudi dve tekmovalni prireditvi  Kronometer Škofljica – Ig in vzpon na Pasjo Ravan za Pokal LPP. Na teh prireditvah, ki so v sklopu glavnih amaterskih prireditev na nivoju Kolesarske zveze Slovenije se vedno želimo pokazati v najlepši luči in posebej predstavimo tudi svoje zveste pokrovitelje. Še posebej pa se zavedamo, da z našim delom in zgledom lahko najlepše poosebljamo vse, ki nas podpirajo.

KOLO, TURIZEM, IZLETI
Kolesarjenje je ena izmed najbolj trajnostnih oblik športne, rekreativne dejavnosti. Vse pa je povezano s turizmom. Kolesarjenje smo približali ljudem ravno preko športa, rekreacije in turizma, morda pa tudi prebudili tiste, ki se vozijo z LPP, pa vendarle premalokrat sedejo na kolo?

BUS IN KOLO ZA ZDRAVO TELO
Organiziramo občasne izlete po Sloveniji in tujini. V začetku kolesarske sezone pripravimo za naše člane zanimive in atraktivne izlete. Naši že tradicionalni dogodki so: kolesarjenje po Barju, križarjenje po Jadranu, kolesarske priprave v Portorožu, kolesarjenje po Velebitu, ogled Tour de France. Vse s sloganom aktivni & pozitivni. S kolesarskimi akcijami pokažemo zelene turistične destinacije.

VZPODBUJAMO K GIBANJU
Vse naše aktivnosti so naložba za prihodnost za širšo populacijo. Povezujemo kolesarjenje, transport z avtobusi in s tem trajnostni turizem in splošno gibanje.

Sponzorji in Bonitetni partnerji:

  • JP LPP, MOL, Media Bus, Imovation, Generali, Migimigi, Jan Sport Vrhnika, Borger Gremo, 4Endurance, Samostojni sindikat JP LPP, Nered, Eurotur, Mercedes Benz, Dtours, Prima Filtertehnika, Exsprum, Siriug, Feniksbus, Bliz, Hotel Mantova, Fitrabbit, Bus, Špica šport, Maxisport Čerin, Bike Fiting, Fonda sport performance, Aleš Suhadolnik, Craft, Nordic Petra Majdič, Tofit, eBike store A2U, Oblak, Toplevel.si, …

Hvala za vse, kar ste storili za društvo KD LPP v preteklem pet letnem obdobju – brez vas ne bi zmogli!

Foto arhiv; KD LPP
Avtor: Milan Černigoj

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE