IzletiNovicaKolesarjenje na Kanarskih otokih – Tenerifu

Izlet 6. februarja 2020 ob 05:00

Za naše člane pripravljamo različne aktivnosti skozi celotno kolesarsko sezono. Zato smo se tokrat odločili, da pripravimo zimsko raziskovalno kolesarjenje na najbolj priljubljeni zimski destinaciji Kanarski otoki –Tenerifu, v mestu El Medano na južni strani otoka.

Kolesarsko popotovanje bomo začeli 6. 2. 2020 z letom iz Milana v zgodnjih jutranjih urah do 18. 2. 2020.

Najboljše profesionalne ekipe in rekreativni kolesarji – vsi se v te kraje radi znova in znova vračajo zaradi odličnih klimatskih pogojev, čudovite narave ter nepozabnih kolesarskih poti.

Kanarsko otočje tvori sedem otokov vulkanskega izvora, ki ležijo ob zahodni obali Afrike. Cestnim kolesarjem najljubša sta Tenerife in Gran Canaria, saj ponujata izjemno raznolik teren ter dovolj cest, da vsak dan odkrijete kakšno novo pot.

Kolesarji so večinoma nastanjeni na južnem delu otoka, kjer pozimi povprečne temperature dosegajo 23°C. V obalnih predelih znanega območja Playa Las Americas, se živo srebro tudi  pozimi pogosto povzpne nad 28°C. Padavin je na južni strani otoka relativno malo in so kratkotrajne.
Toda pozorv opremi ne sme manjkati vetrovka, galoše in rokavice. Še posebej, ko se bomo s kolesom odpravili na goro El Teide, kar bo dobesedno vrhunec kolesarjenja na Tenerifu.

Vulkanski otok Tenerife, največji na Kanarskih otokih, je izjemno priljubljena počitniška destinacija. Otok vsebuje številne znamenitosti, med katerimi si vsakdo najde tisto, česar si želi. Čudovite bele in črne peščene plaže, fantastično nočno življenje, slastna hrana, varno vzdušje in številne druge značilnosti vam zagotavljajo, da so Tenerife idealna lokacija za počitnice z družino, v dvoje ali v družbi prijateljev, kolesarjev, pohodnikov.

Resnica je, da najboljši kolesarski »hribolazci« zahajajo na Tenerife ravno zaradi obilice vzponov, ki jih ponuja njegov ognjeniški vrh. Krater vulkana Teide, ki leži na nadmorski višini dobrih 2000 m ponuja 5 glavnih dostopnih cest in še vsaj enkrat toliko vmesnih variant. Morda se zdijo podatki o 30-40 kilometrskih vzponih s preko 2000 višinskimi metri na prvi pogled brutalni. Vendarle zmerni nakloni cestišča, obdani z izjemnimi razgledi, omogočajo precej lahkotnejše kolesarjenje, kot smo ga vajeni doma. Klanci le mestoma presegajo 8% naklona, večinoma pa se ustalijo na 4-6%.

Obiskali bomo vulkan El Teide

  • Velik del otoka zavzema nacionalni park Parque nacional del Teide, ki je bil ustanovljen leta 1954 in bil leta 2007 uvrščen na seznam UNESCO-ve svetovne dediščine. Vulkan El Teide že dolgo ni več delujoč, je pa zato najvišji vrh Španije. Ta dominira v centru otoka. Dostop do vrha gore je možen samo s posebno brezplačno dovolilnico.

Naravni bazeni v mestu Garachico

  • Vulkansko delovanje na Tenerifih je odgovorno za številne kreacije in atrakcije na otoku, kot na primer skalnati bazeni v Garachicu, ki predstavlja naravni bazen za kopanje. Garachico je lepo manjše mestece, ki je leta 1706 za las ušlo vulkanskemu uničenju. Tu so še vedno vidne poti, kjer je tekla lava.

Karneval

  • Santa Cruz je zgodovinsko glavno mesto otoka. To je kraj najbolj spektakularnega Kanarskega karnevala, ki traja 14 dni in je resna konkurenca karnevalu v Riu. Sicer pa so Tenerife znane po svoji izčrpni izbiri nočnega življenja tudi v času, ko ni karnevala.

Občuduj vasico Masca

  • Pravijo, da gre za najlepši kotiček na otoku. Nekoč je to bila vas, kjer so se zbirali pomorščaki in gusarji. Barvita vasica, ki leži na višini 650 metrov nadmorske višine je lahko prav tako izhodišče za treking, ki te vodi do plaže.

Bodi del romarie

  • Vsako mesto na Tenerifih enkrat na leto priredi romerío. To so tradicionalne zabave, ko se domačini oblečejo v tradicionalno obleko, svoje vole in vprego pa dovršeno okrasijo.  Na ulice se podajo z lokalnimi dobrotami, vključno z gofio amasado. To je slana torta z medom in mandlji, kuhanimi jajci, vinom in dobrotami svinjine in govedine z žara.  Ne manjka niti papas arrugadas, ki je slani krompir z vročo omako “Mojo”.

Čudovite plaže

  • Mnogi obiščejo Tenerife zaradi plaž in celoletnega sončnega vremena. Večina najboljših plaž leži na jugu Tenerifa: Playa Del Duque, Playa Fanabe, Playa de Las Americas in še mnoge druge. Na severu Tenerifa lahko najdete Playa Las Terecitas, čudovito plažo z zlatim peskom iz Sahare. Plaže so lepe in čiste. So odličen kraj za počitek in počitnice.

Če zaviješ na Tenerife, se boš lahko v  kopalkah nastavljal sončku na plaži in bil priča eksotiki hrane ter počitniškem raju. Kolesarska pravljica na katero se odpravlja tudi ekipa KD LPP.

PS: Polno zasedeno za 2020

from to
Scheduled Izleti Novica
El Medano - Tenerife Španija Map

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE