GalerijaKD LPP na ogledu 9. etape Toura – 2021

9. julija 2021

9. etapa Dirke po Franciji (Cluses – Tignes), 144,9 km podrobneje:
V brutalni alpski etapi na Dirki po Franciji, v kateri so morali kolesarji prevoziti 4500 višinskih metrov, ponagajali pa so jim še dež in nizke temperature.

Cilj – Ben O’Connor (Ag2r-Citröen) je junak 9. etape Dirke po Franciji. V velikem slogu je prišel najhitreje na cilj na smučarsko središče Tignes in se v skupnem seštevku povzpel na kar drugo mesto. Med etapo je imel celo virtualno rumeno majico. Tadej Pogačar (UAE Emirates) je na zaključnem vzponu pobegnil konkurentom. Richard Carapaz je skušal z napadi, a mu je kolesar s Klanca pri Komendi odgovoril s protinapadom ter se odpeljal vsem največjim konkurentom za skupno zmago.

Tour de France so si člani KD LPP ogledali v bližini znamenitega kraja Bourg-Saint-Maurice. Je sedež istoimenskega kantona, v katerega so poleg njegove vključene še občine Les Chapelles, Montvalezan, Sainte-Foy-Tarentaise, Séez, Tignes, Val-d’Isère in Villaroger s 16.236 prebivalci. Kanton Bourg-Saint-Maurice je sestavni del okrožja Albertville. Do cilja v Tignesu je kolesarje čakal še 24 km vzpona v mokrem in hladnem vremenu.

Foto: Jani Kržič
Arhiv KD LPP

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE