NasvetiIZOTONIČNA PIJAČA NDURE

31. julija 2020

Kolesarsko društvo LPP je odpeljalo dobrodelno diagonalo tudi s pomočjo našega sponzorja 4endurance in velikega podpornika društva KD LPP. Na trasi dolgi 357 km smo uporabljali izotonični napitek Ndure, energijski gel 4energy gel in energijske ploščice monster flapjack.

Izotonična pijača Ndure predstavlja enega izmed dveh najpomembnejših živil za športnike. Ko nam med dolgotrajno aktivnostjo zmanjka glikogena, osnovnega razpoložljivega goriva, se prične sproščati stresni hormon in pride do izčrpanosti. Izotonična pijača z enostavnimi sladkorji in aminokislinami zniža kortizol ter sproti dopolnjuje nivo glikogena. V kolikor tečemo, kolesarimo ali plavamo “prazni”, začne inzulin nekontrolirano nihati, pojavljati se začnejo različna vnetja, zmanjka acetilholina, pojavijo se mišični krči – nasploh, naša športna zmogljivost upade.

Nduranzov Ndure je izotonična pijača, ki vsebuje optimalno mešanica različnih oblik ogljikovih hidratov, aminokislin in elektrolitov, ki sprovede v telesu dolgotrajno energijo in preprečuje njegovo izčrpanost. Glukoza in maltodekstrin sta v tem energijskem napitku prilagojena optimalnem razmerju 2:1 – ti ob pomoči aminokislin in elektrolitov zvišajo performens skozi vse ključne mehanizme vzdržljivosti. S preprečevanjem katabolizma in zmanjševanjem stresnih faktorjev namreč poskrbimo za krajši čas mehanizma že med vadbo.

“Energijsko hidracijski napitek Ndure se ne ponaša le s kvaliteto, temveč tudi z zdravju prijaznim pristopom, saj ne vsebuje umetnih sladil, ojačevalcev okusa ali konzervansov. Z različnimi viri ogljikovih hidratov, dodanimi aminokislinami in kar 1040mg elektrolitov na odmerek ta izotonična pijača ne le preprečuje dehidracijo in krče, ampak tudi mišični katabolizem.

PREDNOSTI IZDELKA
  • Pomaga telesu nadomestiti izgubljene elektrolite
  • Preprečuje dehidracijo in mišične krče
  • Podaljšuje čas do prvih znakov utrujenosti
  • BCAA aminokisline ščitijo vlakna pred njihovim razpadom
  • Izboljšuje laktatni prag tako v vzdržljivostnih, kot anaerobnih aktivnostih
  • Vitamini pomagajo preprečevati oksidativni stres med intenzivno aktivnostjo
  • Naravno, brez umetnih dodatkiv in doping-free

Naj tudi vam ne zmanjka energije na kolesu, zato vedno uporabljajte le prave izdelke katere lahko kupite pri 4endurance. Za člane KD LPP pa veljajo še posebni popusti na vse izdelke z veljavno člansko kartico in kodo s popusti za nakupe preko spleta.

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE