NovicaEvropski teden mobilnosti – 2020

17. septembra 2020

Evropski teden mobilnosti (ETM), najbolj razširjena kampanja na področju trajnostne mobilnosti na svetu, bo tudi letos potekala med 16. in 22. septembrom. Pod sloganom »Izberi čistejši način prevoza!« smo skupaj z javnimi podjetji in zavodi MOL, četrtnimi skupnostmi ter mnogimi drugimi organizacijami pripravili številne tedenske in dnevne aktivnosti, ki jih bomo po potrebi glede na nepredvidljivo situacijo zaradi epidemije COVID-19, sproti prilagajali.

V tednu ETM se bo zvrstilo veliko zanimivih dogodkov in aktivnosti

Z njimi vas bomo vsak dan spodbujali, da izberete čistejši način prevoza. Če le lahko, se namesto z avtom raje zapeljite s kolesom ali pojdite peš, če so razdalje večje pa z avtobusi LPP. Na ta način boste prispevali k čistejšemu zraku, hkrati pa poskrbeli za svoje zdravje pa tudi sprostitev, saj tako kolesarjenje kot hoja delujeta na človeka sproščujoče. Pridružite se nam in poskusite, kako bi se počutili, če bi namesto avtomobila večkrat izbrali kolo ali hojo. Mogoče vam bo všeč in se boste odločili, da zaradi svojega zdravja spremenite svoje vsakodnevne mobilne navade.
V nadaljevanju izpostavljamo zgolj nekatere dogodke, podrobnejši program pa najdete na spodnji povezavi.

Kolesarjenje in hojo, ki sta najbolj naravna, zdrava in sproščujoča načina mobilnosti, ter druge oblike trajnostne mobilnosti.

Mestna občina Ljubljana

22. september – Dan brez avtomobila bo!
ETM bomo tradicionalno tudi letos zaključili z Dnevom brez avtomobila, ko bo javni potniški promet z mestnimi in primestnimi avtobusi LPP brezplačen, brezplačna pa bodo tudi vsa parkirišča P+R, med katerimi smo poleti odprli novo šesto parkirišče P+R v Stanežičah.

Na ta dan bomo zaprli Cesto slovenskih kmečkih uporov (cesta na grad) in del Črtomirove ulice (od Linhartove do Hacquetove ulice), na katerem bomo pripravili izobraževalno – gibalni poligon za otroke, namenjen seznanjanju s cestno prometno varnostjo in spodbujanju prihajanja v vrtec in šolo peš. Otroke bodo obiskali policaji in mestni redarji na kolesih, vozniki LPP pa bodo pripeljali kavalirja in avtobus ter otroke seznanili z vsem, kar mora vedeti potnik. Otroci vrtca Mladi rod in učenci OŠ Bežigrad bodo pripravili kratke delavnice, razstave in igro s prometnimi vsebinami.

Osrednji dogodek za otroke Diham ples bo potekal na več lokacijah. Otroci, učenci in dijaki bodo koreografijo, ki so se je naučili na plesnih delavnicah Živim ples, zaplesali v manjših skupinah v svojih vrtcih in šolah.

from to
Scheduled Novica

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE