Naši uspehiDve zmagi na Maratonu Franja BTC City

15. junija 2018

Tokratni vikend je bil v znamenju Maratona BTC City, kjer so se ponovno odlično izkazali naši kolesarji. Tako je KD LPP osvojil dvojno zmago, ki nam jo je z borbeno vožnjo prikolesaril Borislav Skubic.

Že v petek, 8. 6. 2018, je potekal Kronometer iz Ljubljane do Domžal, in sicer v dolžini 22 km. Na njem je vozilo šest naših kronometristov.

V deževnem vremenu se je najbolje izkazal Borislav Skubic, ki je osvojil 1. mesto v UCI kat. MG. Z odlično pripravljenostjo in borbeno vožnjo je Janez Debeljak osvojil 2. mesto UCI v kat. MF, za SLO pokal si je Milan Černigoj priboril 2. mesto v kat. ME. Tina Maček je edina od naših tekmovalk dosegla 9. mesto, kar je – glede na njene možnosti treniranja, lep rezultat. Med mladimi je bil Marjan Maček petnajsti z nekaj težavami pri izbiri opreme, še slabše pa jo je odnesel Darko Šalamun, ker je v težkih pogojih ob deževnem vremenu kmalu po startu padel in si zapravil možnosti za lepo uvrstitev.

Nedelja, 10. 6. 2018, je bila rezervirana za Maraton Franja, na katerem je za naše društvo tekmovalo večje število udeležencev tako na daljši, 156 km dolgi trasi, kot tudi na mali Franji s 100 km dolgim maratonom.

Kot že vsa leta doslej je bilo vreme tudi tokrat, na tako veliki in dobro organizirani dirki, kolesarjem naklonjeno. Žal pa je bilo zaradi vročine na več odsekih maratona veliko odstopov in padcev.

Tudi zmagovalec v kat. MG Borislav Skubic je kljub padcu pri Logu nadaljeval z vožnjo ter v nadaljevanju maratona pokazal svojo izkušenost in borbenost, ki mu je prinesla zmago v kategoriji. Janez Debeljak je prišel do nehvaležnega 4. mesta v kategoriji in v najmočnejši skupini se je zopet izkazal Marjan Maček, ki je osvojil 7. mesto.

Na velikem Maratonu Franja (156 km) so vozili še Matej Jamnik, Boris Beč, Sebastijan Blažinčič, ki pa, žal, zaradi težav z želodcem, dirke ni končal, kot tudi Darko Šalamun, ki je imel smolo ob padcu pri Logu.

Na malem Maratonu Franja z razdaljo 100 km so se odlično borili naši naslednji kolesarji: Tina Maček, Roman Verbič, Grega Cunder, Jože Čarman, Franci Bergant, Alojz Porenta, Milivoj Papič in Tomaž Gerlica. Če smo koga pozabili, se iskreno opravičujemo, kajti vseh ob tako množični udeležbi niti nismo mogli zaslediti.

Tekmovalno je bil za naše društvo zelo uspešno zaključen praznik kolesarstva.

Čestitke vsem našim udeležencem za prijetne trenutke, ki smo jih preživeli skupaj, tekmovalcem pa HVALA za tako odmevne in lepe rezultate.

Rezultati na: Maraton Franja

Fotogalerija: Prijavim.Se

from to
Scheduled Naši uspehi

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE