Državno prvenstvoNovicaDržavno prvenstvo v vzponih 2020

24. avgusta 2020

V soboto 22. 8. 2020 je bil izveden že 28. kolesarski skok na Roglo, ki je štel za državno prvenstvo amaterjev v vzponu. Tradicionalnega vzpona se je udeležilo preko 250 kolesark in kolesarjev. Trasa je bila dolga 13,6 kilometrov, tekmovalci pa so se spopadli s 1.100 višinskimi metri in z vročino, ki je še dodatno otežila že tako zahteven vzpon s povprečno 7,8-odstotnim naklonom.

Kot je pri nas že v navadi se tudi tokrat vračamo iz državnega prvenstva v vzponih z novim državnim prvakom, podprvakom in dvema tretjima mestoma v kategorijah. Leto, ki ga je zaznamoval covid-19 in naši tekmovalci niso trenirali, kot je to bilo v preteklih letih smo veseli, da so dosegli odličen ekipni uspeh. Treba je poudariti, da imamo sestavljeno tekmovalno ekipo, ki ji ustrezajo cestne dirke in maratoni, zato se skupaj še bolj veselimo uspeha naše tekmovalne ekipe.

Državni prvak za KD LPP je postal v kat: MD – Aleš Hren s časom 45,36
Državni podprvak v kat: MB – Uroš Bogša – 46.59
3. mesto ženske B – Joži Nastran Brank – 1.10,40
3. mesto MF – Janez Debeljak – 50.47

Odlične rezultate v svojih kategorijah so dosegli še naslednji tekmovalci, ki so kljub dopustom prišli na tekmovanje in uspešno tekmovali za KD LPP.
Jakob Šmid – 11, Anže Povirk – 13, Blaž Sušnik – 14, Tomaž Šeme – 8, Milan Černigoj – 6, Gašper Breznik – DNF

Hvala vsem, ki ste se udeležili vzpona in se častno in po svojih najboljših močeh borili za odlične uvrstitve in prispevali pomembne točke za ekipno točkovanje PSLO.

Ponosni smo na naše sponzorje, ki nam omogočajo delovanje na tekmovalnih in družabno rekreativnih kolesarskih dogodkih. HVALA

Rezultati – Prijavim.se
Galerija – Prijavim.se

Partnerja s športno prehrano sta: 4Endurance Slovenija in FitRABBIT bio sport drink – Slovenija

Scheduled Državno prvenstvo Novica
Rogla Map

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE