Državno prvenstvoNovicaDP v olimpijskem krosu

6. julija 2020
Na državnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu XCO MTB v Črnem Vrhu nad Idrijo, je odlično zastopal barve društva KD LPP Niko Kramar Cverle v kategoriji dečki – U13. Mladi član  MTB ekipe KD LPP se je uvrstil v zlato sredino med svojimi sovrstniki, tako da ima še lepo pot pred seboj s pravilnimi in dobro usklajenimi treningi.

Trasa dirke je bila speljana po smučišču Ski Bor, dolžina krogov pa je tako kot običajno prilagojena starosti tekmovalcev. Organizatorji so pripravili zanimivo traso, popestreno z zahtevnimi umetnimi objekti, atraktivnimi tudi za gledalce. Da bo dirka vroča, ne samo zaradi visoke temperature ozračja, je napovedovala tudi udeležba. Uvodne dirke v pokalu SloXcup v letošnjem okrnjenem začetku sezone se je udeležilo nekaj manj kot 200 kolesark in kolesarjev, željnih dobrih rezultatov.
Proge se ocenjujejo kot zelo tehnično zahtevno, vendar nenevarne, saj ne dovoljuje velikih hitrosti. V celoti so izkoriščene vse naravne danosti terena, dodatki so narejeni le v nekaterih predelih, kjer je to nujno.
Čestitke Niko in veliko športne sreče tudi v prihodnje na tehnično zahtevnih MTB tekmah.
Scheduled Državno prvenstvo Novica
Črni vrh nad Idrijo Map

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE