Državno prvenstvoDP Šalovci 2019

1. julija 2019

Športno društvo Team Turbo Tropovci je v soboto 29. 6. 2019 v Šalovcih organiziralo državno prvenstvo v kolesarski cestni preizkušnji  za amaterske kolesarje. Kategorije Amater, Masters A, B, C, D so vozile 8 krogov v dolžini 99 km ter z višinsko razliko 1120m, kategorije Master E, F, G, H, I in Ženske A, B, C, pa 5 krogov v dolžini 62 km, z višinsko razliko 700m.

Tekmovalna ekipa KD LPP je tokrat v precej okrnjeni sestavi osvojila dva naslova državnih prvakov, eno bronasto medaljo ter četrto in šesto mesto.
S svojo odlično taktično vožnjo in generalno zmago dirke je navdušil Aleš Hren, ki je moral po dirki na doping kontrolo in se po spletu okoliščin žal ni mogel udeležiti razglasitve državnega prvaka v  kategoriji MD.

Ali gre zgolj za napako sodnikov, organizatorja, Sloado ali je prišlo do komunikacijskega šuma ali pa se nam poraja dodatno vprašanje zakaj je temu tako???
Da na državnem prvenstvu pride do napake, ko je skupni zmagovalec, DP v kategoriji in mu ni omogočena podelitev na enakovreden način kot ostalim tekmovalcem. Potrebno bo ugotoviti zakaj je prišlo do neljubega dogodka, saj se po pravilih mora počakati z podelitvijo, dokler se ne opravijo vse formalnosti, vključno do zaključka doping kontrole.
S tem se tudi razvrednoti pomen samega zaključka prireditve oziroma skupnega podeljevanja nagrad. Tu bi se moral nemudoma sestati OMR odbor in ugotoviti kje je prišlo do napake, da ne bi prihajalo do neljubih dogodkov, ki mečejo slabo luč na amaterska tekmovanja.

Vlogo glavnega favorita je v sprintu glavnine potrdil Uroš Bogša in  v kategoriji MB zasluženo oblekel majico državnega prvaka. Veliko smole v zadnjem ovinku pred sprintom glavnine starejših kategorij je imel Borislav Skubic, ki se je tokrat moral zadovoljiti z bronasto medaljo v kategoriji MG. Med ženskami je Joži Nastran Brank v kategoriji ŽB osvojila četrto mesto in bila z vožnjo zadovoljna.

Po daljši odsotnosti se je na tekmovanja vrnil Milan Černigoj, ki se tokrat zaradi posledic bolezni ni uspel boriti za medalje; osvojil je šesto mesto v kategoriji MF. Žal se državnega prvenstva zaradi okvare kolesa ni mogel udeležiti eden glavnih kandidatov za naslov med Amaterji Miha Alič.
Zaradi dopusta pa sta prvenstvo izpustila tudi kandidata za sam vrh Janez Debeljak – MF in Simon Peter Jackson – MB.

Galerija:
Rezultati: DP Šalovci
Poročilo na Prijavim.Se:

Scheduled Državno prvenstvo
Šalovci Map

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE