NovicaDobrodelno kolesarjenje članic KD LPP za male nogice

22. junija 2021

Tridnevno dobrodelno kolesarjenje članic KD LPP z obiskom 8-ih porodnišnic

Kdo? Članice KD LPP, ljubiteljice cestnega kolesarstva in kolesarske kulture
Kam? S kolesom na obisk osmih porodnišnic na poti od mejnega prehoda Hodoš do Izole
Kdaj? Od 25. do 27. junija 2021

Nepredvidljivi časi, povezani z epidemijo koronavirusa, so nas prisilili, da se iz dneva v dan soočamo z raznimi omejitvami in strahovi. Zato je tridnevno dobrodelno kolesarjenje članic KD LPP odlična priložnost, da zopet stopimo skupaj. Da v teh za marsikoga težkih časih dokažemo, da so po drugi strani lahko tudi bolj optimistični.

KOLIKO?
8 članic KD LPP, starih od 25 do 52 let, bomo med 25. in 27. junijem prekolesarile približno 450 km. Pot nas bo vodila od skrajnega severovzhoda v Hodošu in se zaključila v Izoli. Na poti pa ne bomo le kolesarile, ampak bomo celoten dogodek izkoristile za obisk osmih porodnišnic v Murski Soboti, Ptuju, Mariboru, Celju, Trbovljah, Ljubljani, Postojni in Izoli.

KAJ JE CILJ PROJEKTA?
S projektom želimo zbrati čim več sredstev za slovenske porodnišnice. Vsa sredstva, ki jih bomo pridobile s strani donatorjev, bodo porabljena konkretno za nakup oblačil, opreme in za nego naših malih novorojenčkov, ki jih potrebujejo slovenske porodnišnice.

SREDSTVA ZBIRAMO NA NASLEDNJE NAČINE:

  • kolesarji lahko na poti prispevajo minimalno 10 evrov,

  • z donacijo na TRR KD LPP:

Članice KD LPP tudi same pripravljamo zelo uporabne pakete za mamice. V njih bodo praktični pripomočki, igrače in izdelki ročnih spretnosti, ki jih bomo dobili od donatorjev in drugih prostovoljcev, ki že aktivno sodelujejo pri projektu.

ZAKAJ V PROJEKT?
Vse članice KD LPP že močno pogrešamo druženje na maratonih, tekmovanjih in skupinskih vožnjah. Zato je projekt odlična priložnost za ta poseben dogodek, s katerim želimo pokazati, da lahko s svojim športnim udejstvovanjem naredimo tudi nekaj dobrega.

ZAKAJ PORODNIŠNICE?
Ker smo tudi same mame, želimo sporočiti, kako ponosne smo na vse mame, ki so v teh nepredvidljivih časih našle dovolj optimizma in pozitivne volje, da so se odločile za materinstvo. Prav tako pa ne smemo pozabiti tudi na vse zdravnike, medicinske sestre in drugo osebje v porodnišnicah, ki so morali svoje delo opravljati še z večjo odgovornostjo.

ZAKAJ S KOLESOM?
Članice KD LPP smo vse navdušene ljubiteljice cestnega kolesarstva, nekatere tudi aktivne tekmovalke v amaterskem kolesarstvu. S projektom želimo dokazati, da lahko tudi ženske ob vseh družinskih in službenih obveznostih s primerno organizacijo zmoremo marsikaj.

Ker smo vse prepričane, da se dobro z dobrim vrača, verjamemo v to, da bo ta projekt pri marsikomu vzbudil kanček upanja in optimizma, kar v tem trenutku vsi močno potrebujemo!

Kolesarska vožnja je razdeljena v tri etape:
Vseh 411 kilometrov trase smo razdelili na tri etape z obiskom 8 porodnišnic, ki so na naši poti.

  1. etapa: Hodoš – Murska Sobota – Ptuj – Maribor – Zgornja Polskava (137,33 km – 624 v.m.) – TRASA: 1. DAN KD LPP
  2. etapa: Zgornja Polskava – Celje – Trbovlje – Ljubljana – Vrhnika (172,72 km – 1.660 v.m.) – TRASA: 2. DAN KD LPP
  3. etapa: Vrhnika – Postojna – Koper – Izola (100,33 km – 1.244 v.m.) – TRASA: 3. DAN KD LPP

Po celotni trasi, ki jo bodo kolesarke odpeljale, se lahko ostali kolesarji kjer koli pridružijo karavani in odpeljejo v njihovi družbi del trase po izboru, vendar vedno za prvim spremljevalnim vozilom.
K
olesarji, ki se nam bodo pridružili na poti, prispevajo vsaj 10 evrov dobrodelnega prispevka za male nogice.
Vse informacije pred in med dogodkom bodo objavljene na družbenem omrežju FB strani kolesarskega društva LPP in v FB RAZPRAVA.

Prispevek RTV SlovenijaPovezava na prispevek:

HVALA VSEM, KI PRISPEVATE ZA  SLOVENSKE PORODNIŠNICE – ZA MALE NOGICE!

 

 

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE