NovicaDOBRODELNA DIAGONALA 355 – KD LPP

30. julija 2020

DOBRODELNA DIAGONALA – KD LPP, ki so jo člani KD LPP odpeljali 26. julija 2020, je uspešno zaključena.

Na eni izmed kolesarskih rund se je med člani kolesarskega društva LPP porodila misel, da se pridružimo in pomagamo otrokom z dobrodelnimi akcijami. Odločitve, komu in kako pomagati, so vedno težke in predmet dolgih debat. Tokrat pa bi lahko rekli, da je preskočila iskra in udarilo kot strela z jasnega, in rekli smo si, zakaj ne bi otroke peljali na morje. Začetek naše dolge kolesarske poti je bil načrtovan s Hodoša, z lepih prekmurskih ravnic,  pa vse do Pirana, do Slovenskega primorja.

Tako smo bili takoj vsi enotni in sprejeli odločitev, da pomagamo čim večjemu številu otrok, ki bi lahko že v avgustovskem terminu uživali na morju in pomežiknili soncu. Pomežiknite tudi vi in pošljite sms – POMEZIK5 na 1919 in nam pomagajte zapeljati otroke iz socialno ogroženih družin na morje. S poslanim sms boste prispevali 5 EUR.

Včasih, ob rojevanju idej, človek niti ne pomisli, kaj vse ga čaka, potem ko bi želel izpeljati dogodek, kot smo si ga zamislili mi. Kako naprej, na koga se obrniti, kje dobiti informacije, da bo vse skladno z zakoni, da zbrana sredstva pridejo do otrok, potrebnih pomoči. Naša odločitev je bila hitra in enotna, da pokličemo Zvezo prijateljev mladine Slovenije in z njimi navežemo stik in pridobimo vse potrebne informacije.

Že ob prvem telefonskem pogovoru je bilo razbrati, da smo se obrnili na pravi naslov, saj smo takoj začutili pozitivne vibracije in energijo ter dobili občutek, kot da se že dolgo poznamo. Dogovor in načrt izpeljave smo uredili v rekordno kratkem času, tako da smo se lahko osredotočili samo še na izpeljavo dobrodelnega dogodka.

Pripravo opreme in kombi vozila ter izbiro članov za spremljevalno ekipo smo praktično uredili v enem dnevu. Poleg kolesarjev, ki morajo biti dobro pripravljeni za tako dolgo pot, je potrebno posebno pozornost nameniti spremljevalni ekipi. Ta mora imeti veliko mero odgovornosti in skrbeti med potjo, da do konca poteka vse nemoteno. Včasih je potrebno požreti tudi kakšno opazko utrujenega kolesarja, ki v takih situacijah reagira drugače kot bi običajno. K sreči pri nas s tem nimamo težav, saj imamo dva čudovita člana, ki imata vse prej našteto in še veliko več pozitivnih človeških vrlin. Poklicali smo Mateja Jamnika in Jožeta Čarmana, ki sta brez veliko besed takoj potrdila udeležbo in bila pripravljena sodelovati. Tako je bilo že polovica naše misije pod streho. Ostala je še samo izbira kolesarjev, da izberemo in potrdimo ekipo.

Tu je potrebno nekaj več usklajevanj, saj ne moreš pričakovati prav od vsakega, da bo v nekem določenem času sposoben odpeljati tako dolgo traso. Gre za 358 km in 2509 v. m. – po naših garmin napravah, ki smo jih izmerili na naši poti. Ekipa mora biti enotna in sposobna prilagajanja tako v težkih trenutkih na kolesu kot na krajših postankih. Pri pregretih in utrujenih glavah se lahko hitro zgodi, da ekipa ne deluje enotno in usklajeno. Tako smo se odločili, da v ekipo vključimo izkušene in dobro pripravljene kolesarje. Vsi kolesarji so člani KD LPP – Miha Alič, Uroš Bogša, Aleš Hren, Robert Stranjak, Milan Černigoj, Janez Debeljak in Matjaž Vodlan.

Pomemben del je tudi vreme, ki bi nam lahko pokvarilo načrte. Odločili smo se, da določimo za dan »D« 26. 7. 2020 in poskušamo, ne glede na vreme, odpeljati našo dobrodelno kolesarjenje. Ja, danes vemo, da smo imeli z vremenom srečo, saj je bilo suho in ne prevroče. No, le veter nam ni bil naklonjen, kar smo vzeli v zakup, saj tu pač ne moreš nič in potem tudi trpljenje na kolesu lažje prenašaš.

Nedelja je prišla hitro in v  zgodnjih jutranjih urah smo se z ekipo podali na pot od mejnega prehoda Hodoš, ki se je zaspano in rahlo megleno šele začelo prebujati. Tako smo začeli našo kolesarsko pot vse do Pirana, do naše kratke, a lepe obale.

Čeprav dolga in dokaj težka trasa nam je v dobri družbi hitro minila. Veseli smo, da je v tej lepi Sloveniji dovolj strpnosti tudi v prometu, da smo lahko prevozili traso varno in brez težav.
Hvala vsem, ki ste nas pozdravljali iz avtomobilov, ob cesti ali na kolesih, ko smo vas prehitevali.

Na koncu naše poti v Piranu smo izmerili 357 km, 9:50 čas gibanja in 2.509 v. m.

S tem smo želeli spodbuditi čim večje število ljudi, da prispevajo za otroke, ki ne morejo zaradi različnih okoliščin obiskati Slovenskega primorja in pomežikniti soncu, ki bi jim narisal širok nasmeh.

Še vedno lahko pomagate, prispevajte in pošljite – POMEZIK5 na 1919 in nam pomagate zapeljati otroke iz socialno ogroženih družin na morje.

 

Sredstva lahko nakaže tudi na TRR:
Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva 9

1000 Ljubljana

TRR: SI56 0510 0801 5645 025

Sklic: SI00 12-245012

Koda namena: CHAR

Namen: Pomežik soncu

 

Hvala vsem, ki ste in še boste donirali.

Velika HVALA vsem našim podpornikom, ki ste nas spremljali na naši poti in nam dali še dodatno motivacijo in moč, da smo lahko uspešno zaključili našo DOBRODELNO DIAGONALO – KD LPP.

Scheduled Novica
Hodoš - Piran Map

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE