NasvetiCOLNAGO V3Rs

2. oktobra 2020

Colnago je ena redkih resnično legendarnih kolesarskih znamk. Ta kolesa obožujejo resnični ljubitelji kolesarstva, saj v njih vidijo mistiko, čarovnijo. In ko dobiš možnost, da preizkusiš  Colnagovo kolo, je prav tako čarobno, še posebno ko gre za zmagovalno kolo na Touru de France 2020 s Tadejem Pogačarjem.

Pri Colnagu so dodali veliko funkcionalnih dodatkov pri najboljših modelih, kot sta V3 in V3Rs disc. Model V1 so pri Colnagu pred leti oblikovali skupaj s Ferrarijem. Oba modela sta si zelo podobna in si celo delita isto geometrijo.
Colnago je znamka z bogato zgodovino, ustanovil jo je izdelovalec kolesarskih okvirjev Ernesto Colnago, ki je kljub zrelim letom še vedno zelo aktiven v kolesarski industriji. Colnagova kolesa so poznana po svoji kakovosti.

Tisto, kar nas je takoj navdušilo, je bila oprema na kolesu. Ponavadi izdelovalci koles nadenejo krmila nižje kakovosti, cenejše sedežne opore in nosilce krmila. Tako dosežejo nižjo končno ceno. Če bi sami kupovali tako kolo, bi najprej pobrskali po žepih še za nekaj denarja in zamenjali poceni dele z boljšimi. No, z modelom V3Rs ni tako. Kolo ima zelo dobro opremo, krmilo in nosilnik krmila sta znamke Deda Elementi, karbonska sedežna opora pa je nastala pri Colnagu, prav za to kolo so jo naredili. Na tem kolesu ni ničesar, kar ne bi bilo ustrezno. Tako kot ga dobiš, je zares dobro.

 

Ko se voziš z modelom V3Rs, najprej opaziš, kako dobro pospešuje. To je predvsem posledica tega, da je okvir težek zgolj 790 gramov. Z modelom V3Rs je Colnago naredil kolo, ki je trdnejše in lažje od katerega koli, ki so ga v tovarni izdelali doslej, in to se opazi tudi pri modelu V3Rs. Vsak pritisk na pedala povzroči, da kolo dobesedno plane naprej. Zdi se, da je vzpenjanje in sprintanje s tem kolesom lažje in hitrejše.
Obnašanje modela V3Rs na cesti je takšno, kot pri dirkalnem kolesu mora biti. Ernesto Colnago je mojster izdelovanja okvirjev, in čeprav okvirjev sam ne izdeluje več, so tudi novi okvirji narejeni po njegovi geometriji. V3Rs se obnaša predvidljivo in zanesljivo.

Želite izvedeti več ali naročiti kolo, potem je za vas pravi naslov: eBike Store – Tržaška cesta 133, 1000 Ljubljana.
Telefon: 01-292-63-30 Lokacija Ljubljana.

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE