NovicaArgonavtski maraton in DP za amaterje

25. junija 2017

V nedeljo je bila Vrhnika prizorišče druge polovice amaterskega državnega prvenstva na cesti, saj je bila dirka v Pesnici za nekaj kategorij prekinjena. Sedma izvedba Argonavtskega maratona je poleg udeležencev maratona tako gostila tudi kolesarje, ki so se pomerili za točke v Pokalu Slovenije in za naslove državnih prvakov v kategorijah amater, master od A do D.

Lep dan in po mnenju udeležencev odlično organiziran maraton se je začel z zaprto vožnjo  proti Borovnici in se nadaljeval proti Brezovici. V Podsmreki je bila trasa speljana proti Polhograjskim Dolomitom, tekmovalci pa so se spopadli s tri kilometrskim vzponom s povprečnim 6% naklonom do Planine nad Horjulom, ki je bila na 775 metrov nadmorske višine najvišja točka maratona. Poleg tega vzpona jih je čakal še dvokilometrski vzpon na Šentjošt ter pot proti Vrhniki, kjer je bil cilj maratona. Zahteven maraton, dolg 80 kilometrov, je terjal tudi precej padcev, pri čemer je nekaj kolesarjev moralo poiskati tudi zdravniško pomoč.

O rezultatih in naslovu državnega prvaka smo že poročali, tokrat pa želimo posebej izpostaviti tudi ostale naše udeležence, ki so prišli in odpeljali maraton, vsak po svojih zmožnosti, predvsem pa je bilo v ospredju veliko dobre volje in želje po druženju.

Na maratonu so sodelovali: Peter Kurent, Uroš Jevnikar, Goran Soroscy, Jože Čarman, Bojan Perger, Boris Beč, Aleš Hren in Milan Černigoj.
Nekaj članov smo uspeli ujeti v fotografski objektiv, nekateri pa so se nam izmuznili v veliki množici zadovoljnih udeležencev Argonavtskega maratona, ki je bil kot vedno odlično pripravljen. Na prireditvenem prostoru smo bili deležni dobre hrane in seveda mrzle pijače, da smo se ohladili po napornem, vendar lepem maratonu.

Naslednje leto se vrnemo v še večjem številu, že odštevamo….

Ponosni smo na vsakega našega udeleženca, ki je pripravljen storiti tudi nekaj zase in pokazati drugim članom, da je vse dosegljivo – le voljo je treba imeti…

Scheduled Novica

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE