Naši uspehiAleš Hren KD LPP zmagovalec prve etape dirke Giro internazionale

9. avgusta 2019

Na tridnevnem 46. giru  Friuli Venezia Giulia, ki poteka od  9. do 11. avgusta je na 1. etapi generalno zmagal Aleš Hren iz kolesarskega društva LPP. S zmago je oblekel roza majico, ki jo bo poskušal obdržati vsaj še na sobotni drugi etapi. Odlično je kolesaril tudi drugi član ekipe KD LPP Miha Alič, ki se je uvrstil na deseto mesto v generalni razvrstitvi.
Kolesarji so se na prvi etapi pomerili na 101 kilometru, prevozili pa so nekaj več kot 1.400 višinskih metrov. Start je bil v Tricesimu, cilj pa na 1250 metrov visokem prelazu Sappada.

Aleš Hren je v cilj prišel po dveh urah, 32. minutah in 38. sekundah, za njim pa sta v cilj prišla Italijana Alessandro Bianchin (Spezzotto Bike Team) in Fabio Motalli (Team LNC Jollywear).

Izjava Zmagovalca 1. etape Aleš Hren:
Dirka je potekala do prvega kategoriziranega vzpona dokaj mirno. Po prvem gorskem cilju GPM, sem se počutil dovolj močan in sem se odločil za beg vendar so mi sledili še trije italijanski kolesarji s katerimi smo složno vozili do zadnjega vzpona. Zelo prav mi je prišla pomoč v Ovaru kjer sem s strani kluba prejel osvežilni bidon, ki mi je vlil še dodatne energijeza zaključek dirke. Treba je omeniti, da je dirka potekala v vročem vremenu.
Ob začetku zaključnega vzpona sem še nekaj dodal in šel naprej v svojem ritmu, ki pa je bil za ostale kolesarje v ubežni skupini premočan.

REZULTATI: Tavagnacco / TRICEIMO – SAPPADA

Zahvalil bi se še ekipnemu kolegi Miha Alič, ki mi je bil v pomoč ob pokrivanju napadov kolesarjev iz ostalih ekip.

Scheduled Naši uspehi
Tricesimo Map

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE