Naši uspehiNovicaKD LPP na 48. GIRU DEL Friuli – 2021

30. avgusta 2021
V petek 27. 8. 2021 se je začela več dnevna tri etapna dirka v sosednji Italiji 48. Giro, ki je vrhunec sezone za vse amaterske kolesarje, razen Svetovnega prvenstva, ki bo oktobra v Sarajevu.
Na 48. Giro Ciclistico Internazionale del Friuli Venezia Giulia 2021 imamo tudi našega člana in že zmagovalca dirke 2019 Aleš Hren in mu želimo Srečno in uspešno dirkanje.
Tudi tokrat ga podpirajmo in upajmo, da pride do lepe uvrstitve, pa čeprav brez pomoči ostalih članov KD LPP.
Prva etapa je uspešno zaključena na 48 GIRU.
ALEŠ HREN je zapisal za KD LPP.
Takoj od štarta je začelo leteti. Skoki so se vrstili eden za drugim vendar ni bilo nobene prave kombinacije, tudi sam sem nekajkrat poizkusil vendar neuspešno. Bolj ko smo se bližali cilju bolj nervozno je postajalo in letelo je čedalje hitreje. V zaključku sem poizkusil z napadom 800 metrov pred ciljem in prišel med prvih petnajst. Padcev k sreči, kljub hitrosti, ni bilo.
Naredili smo na prvi etapi 89.5 km. Povprečna hitrost je bila preko 46.7kmh.
Jutri v soboto je nov dan in nova cestna dirka..
Izjava takoj po drugi etapi ALEŠ HREN – KD LPP.
Zaključena 2. etapa na 48. Giru del Friuli.
Prvih 5 km smo začeli v počasnem tempu, potem je sledilo nekaj skokov in odpeljalo se je 20 kolesarjev, žal me ni bilo zraven. V glavni skupini ni bilo nobenega interasa po lovljenju in ko so imeli že cca 30 sekund prednosti sem ujel trenutek in šel v lovljenje z še dvema kolesarjema. Hitrost ni padla pod 55 km/h in ubežnike smo ujeli po 10 km. Potem smo skoraj vsi delali složno, kljub nasprotnemu vetru, do 14 km do cilja. Takrat so se spet začeli napadi predvsem tekmovalcev, ki so imeli v skupini 3 ali 2 svoja kolesarja iz ekipe. 7 km do cilja so se štirje odpeljali. Sledil je kratek vzpon kjer sem močno potegnil vendar jih nismo ujeli, saj potem v spustu nihče ni hotel sodelovati. Sledil je še ciljni vzpon okrog 1km.
Skupina ni narekovala prav močnega tempa, zato sem 800 m do cilja napadel, nobeden mi ni sledil in 300 m do cilja sem prehitel tretjega iz ubežne skupine, za kaj več pa je zmanjkalo metrov, tako da sem bil tretji v etapi.
Podatki o 2. etapi:
94km 2:15 ure – 42km/h. Prve pol ure je bila povprečna 50 km/h.
Lahko smo veseli, da je Aleš ponovno pokazal borbeno in napadalno vožnjo, ki prinaša rezultate.
Srečno Aleš še zadnji tretji dan in naj ti uspe pravi beg.
Zadnja 3. etapa na 48. GIRU Del Friuli, ki je potekala v sosednji Furlaniji. Osvojena zelena majica najboljšega hribolazca, v drugi etapi skupno 3. mesto.
Sami vrhunski dosežki Aleš Hrena KD LPP, ki je bil tudi najbolje uvrščeni Slovenec na več etapni dirki v Italiji.
Izjava po tekmi: Aleš Hren
Zadnja nedeljska etapa 29. 8. 2021 je bila najbolj razgibana.
Takoj so se začeli skoki in je šlo na polno, tako da sem moral biti ves čas pozoren na dogajanje. Nekajkrat sem tudi sam poizkusil vendar smo se ves čas kontrolirali med sabo.
Tako, z veliko menjavami ritma, smo vozili do začetka prvega vzpona. Vzpon smo začeli v kar močnem tempu, malo pod vrhom je napadel vodilni v skupnemu seštevku, za njemu je šel drugi, potem sem moral tudi sam odreagirati in na vrh smo prišli sami spotoma smo pobrali še enega ubežnika. Kmalu so nas ujeli, saj si večje prednosti nismo nabrali zaradi poznega napada. Nato je sledil vratolomen spust v dolino in zopet skok na skok v zadnjih 10 km.
Zadnjih pet kilometrov smo se začeli pripravljati na zaključni vzpon. Z glavne ceste smo zavili v zelo ozko cesto ( prostora za manjši avto) v zadnji kilometer. In prav v tem zožanju me je kolesar stisnil ob rob ceste, da sem moral močno zavirati, hkrati mi je padla dol še veriga, stopiti sem moral s kolesa in grupa 20 ih se je odpeljala naprej proti cilju.
V cilj sem prišel 21 in skupno nazadoval na 13 mesto. Tako pač je. Sem pa osvojil zeleno majico, najboljšega v točkovanju gorskih ciljev v svoji kategoriji.
Hvala vsem za lepe želje in navijanje.
Čestitke za lep uspeh na tradicionalnem 48. GIRU, ki je vrhunec sezone za veliko odličnih tekmovalcev.
from to
Scheduled Naši uspehi Novica

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE