Novica5. Pokal LPP

1. avgusta 2020
Športno društvo Špik Lučine v sodelovanju s KD LPP, v nedeljo 9. 8. 2020 s startom ob 10.00 pripravlja tradicionalni kolesarski vzpon na Pasjo Ravan. Proga poteka po asfaltni cest, v dolžini 11,5 km, s povprečnim naklonom 5% (max 15%).
  • Dirka je odprtega tipa in šteje za točkovanje Pokala polanskih puklov in Pokal LPP.
  • Vsi tekmovalci prejmejo topel obrok, prvih sto prijavljenih dobi darilno vrečko, ki jo je pripravil 4endurance Slovenija.

5. Pokal LPP
Prijave in start dirke:

Kolesarska tekma poteka v organizaciji ŠD Špik Lučine, zato se je naše društvo KD LPP odločilo, da skupaj pripravimo v sodelovanju, še interno tekmovanje znotraj našega društva in povabimo vse zaposlene v LPP, da se nam pridružijo na tradicionalnem pokalu KD LPP. Za vse člane in zaposlene v LPP znaša startnina 10€. Za pokal LPP smo pripravili tri kategoriji. Dve moški in eno žensko kategorijo.
Sodelovanje med prijateljskimi društvi, več ko nas bo – bolj bo luštno…Super druženje – šport in zabava, da bo mirna glava.

Vsi na kolo, da zdravje služilo bo.

4endurance

Svet okoli Pasje ravni je slikovito opisal Rado Radešček: “Prelep svet je tu. Na eni strani neizmerna milina nežnih dolomitskih nagibov, na drugi strani pa divjost globokih grap in grabnov po katerih bučijo hudourniški potoki. In zdi se, kot da bi Stvarnik z nerodno roko podarjal ta svet človeku. Kamor seže pogled, se številne samotne domačije kakor lastovičja gnezda lepijo v strmine, ki jih premagujejo drzno speljani kolovozi in stezice. Prekrasna narava za naključnega popotnika, a krut in neizprosen svet za tamkajšnji živelj.” Pasja ravan je eden izmed tistih vrhov na katerega nas vlečejo predvsem njegove zgodbe. Stare legende, nekatere tudi že pozabljene, nenavadno ime visoke ravni povezujejo z nadnaravnimi dogodki, ki so se dogajali na vrhu. Druge govorijo o roparskih polhograjskih vitezih, pa zopet o ubežnih vojakih, rokovnjačih, ki so si našli zatočišče pod vrhom. Ena od zgodb pripoveduje o pastirjih, ki so na visoko ravan gnali ovce. Postali so preveč razigrani in židane volje. Niso se ozirali na odbito zdravo Marijo in na noč, ki se je spustila na vrh ter na neštete nevarnosti, ki so prišle z njo. Bili so vedno bolj surovi in razuzdani, dokler jih temna sila ni spremenila v divje volkove, njihove ovce pa v pastirske pse. Med njimi se je vnel silovit spopad in še dolgo časa po tem dogodku se je ob polni luni z visoke gore, ki se je je prijelo ime Pasja ravan, slišal divji lajež psov in zavijanje volkov.
Danes, v svojo lastno podobo zazrtih časih, ob omembi skrivnostnih sil, ki so vladale na gori le zamahnemo z roko. Ampak, kot bi se vprašali naši predniki, kateri vrag je potem gnal vojsko, da je zravnala nekoč najvišji vrh Polhograjskih Dolomitov in na njemu zgradila raketno oporišče? Pasja ravan je bila tako prisiljena predati primat najvišje gore v Polhograjcih Tošču, danes pa gosti visok meteorološki radar. Pasja ravan se nahaja v v regiji Gorenjska, Bovška in Koroška, ožje v podregiji Škofjeloško in Polhograjsko hribovje in še ožje v podregiji Polhograjsko hribovje.

Vljudno vabljeni!

Scheduled Novica
Todraž Map

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE