NovicaUCI in DP v kronometru 2019

10. junija 2019

V petek je v Ljubljanskem BTC potekalo DP v vožnji na čas, na relaciji Ljubljana – Domžale – Ljubljana v dolžini 22 km za vse amaterske kategorije.

Člani kolesarskega društva LPP so se zopet odlično izkazali v kraljevski kolesarski disciplini.

KD LPP ima dva Državna Prvaka: UROŠ BOGŠA in BORISLAV SKUBIC

 

Izjava Borislava Skubica po osvojitvi in ubranitvi naslova DP.

Državna prvenstva v kronometru, v okviru maratona Franja tudi kvalifikacije za svetovno prvenstvo, so mi vedno predstavljala velik motiv in izziv, saj je to disciplina kjer najraje tekmujem. Po pogledu na štartno listo, sem ugotovil, da je konkurenca zelo močna in da se bo potrebno za dober rezultat izjemno potruditi.
Še uro pred nastopom so bile noge, morda tudi zaradi prenapornih priprav, zelo trde. Po zaslugi prijateljičine masaže, sem na štart prišel brez bolečin in dobro razpoložen. Glede na jugozahodni veter, ki je pretežno pihal v hrbet,  sem se odločil, da do Domžal ne varčujem z močmi. Ker sem do obrata v Domžalah dohitel in prehitel večino mojih kategornikov, sem potihoma že upal na dober rezultat, čeprav je spopad z nasprotnim vetrom in nekaj klanca skozi Šmartno, nazaj proti BTC še vedno predstavljal zahtevno nalogo. Ko je napovedovalec objavil, da sem zmagal v kvalifikacijah UCI in tako tudi že tretjič na tej progi postal državni prvak, so bili občutki nepopisni.

Najlepša hvala članom društva KD LPP, na čelu z neumornim predsednikom Milanom, ki so storili vse potrebno, da smo se tekmovalci lahko kar najbolje pripravili, vsem navijačem ob progi.

1. mesto v kat. MB je dosegel Simon Peter Jackson in Borislav Skubic v kat. MG.

2. mesto sta zasedla Janez Debeljak in Uroš Bogša vsak v svojih kategorijah.
Na 5. mesto se je uvrstila Joži Nastran Brank

 

Poročilo na Prijavim.Se: 

Fotogalerija na Prijavim.Se:

Rezultati na Prijavim.Se:

Scheduled Novica

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE