IzletiNovica3. dan vzpon na Col D´Izoard

Izlet 26. julija 2019 ob 08:00

3. dan kolesarjenja po francoskih alpah 26. 7. 2019 smo se iz Briancona podali na prelaz Col D”Izoard in ga odpeljali iz obeh strani. Briancon – Col D”Izoard – Gillestre – Col D”Izoard – Briancon.
Iz hotela smo se podali okoli osme ure zjutraj, da bi prekolesarili vzpon v prijetnih jutranjih temperaturah, saj je v tem tednu bil v Franciji vročinski val. Tako smo po dobrih 19 km prišli na vrh, malce utrujeni, vendar prešerne volje saj se je pred nami odpiral čudovit gorski svet obsijan s soncem. Na vrhu je sledilo obvezno fotografiranje ob spomeniku, ki je znan vsem ljubiteljem kolesarjenja iz dirke po Franciji.

Večina članov je sklenila, da se vrnejo, saj so imeli višincev počasi že dovolj ta teden, le najbolj neumorni trije člani Jure, Matej in Milan pa smo se podali na drugo stran, da bi si pogledali dolino, ki je še lepša kot iz prve smeri. Seveda ni potrebe poudarjati, da smo doživeli in videli prekrasno pot v dolino proti Gillestram. Vzpon nazaj na Col D”Izoard je nekoliko krajši vendar za malenkost bolj strm, kar pa ni motilo naših fantov, ki so pridno nabirali višinske metre in v svoj osebni arhiv zapisali nov vzpon.
Naredili smo nekaj več kot 70 km in 2.217 v.m za prijetno kolesarjenje v dobri družbi prešerno razpoloženih članov KD LPP.

Scheduled Izleti Novica
Col D"Izoard Map

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE