IzletiNovica2. dan ogled kraljeve etape – TOURA

Izlet 25. julija 2019 ob 04:00

Zjutraj 25. 7. 2019 smo se s kolesi odpravili na cilj 18. etape na sloviti Col du Galibier, ki je zelo poznan vzpon tudi med Slovenci. Najprej smo po eno urnem kolesarjenju iz Briancona prišli na Lautaret, kjer je mogoče kupiti spominke iz Toura in ostalih gorskih spominkov. Nato smo se podali skozi množico ljudi proti Galibierju, ki je že bil poln parkiranih vozil in dobro razpoloženih navijačev iz vsega sveta. Ko smo se počasi vzpenjali proti vrhu, nam je postajalo jasno, zakaj je to dirka vseh dirk, saj je že nekaj ur pred prihodom tekmovalcev vzdušje neverjetno in prevzame še takega pesimista.

Preprosto, ker je Le Tour de France dirka vseh dirk.

Dirka z več kot stoletno zgodovino je vsekakor dirka presežkov. Tako za kolesarje, ki se vsako leto spopadejo z 21-imi etapami in dosegajo neverjetne dosežke, kot tudi za gledalce, ki pridejo navijat za najboljše kolesarje z vseh koncev sveta. Ne samo, da je organizacija dirke neverjetna, navdušenje Francozov nad turisti je prav presenetljivo. Parkirišča ob cesti so bila zaparkirana z avtodomi in avtomobili, ciljni prostor je bil popolnoma urejen, v cilju in ob trasi dirke pa je bilo polno gledalcev. Tik pred ciljem je bil na vlačilcu nameščen velik zaslon, kjer se je spremljala celotna etapa.

Gledalci so zelo športno navijali za kolesarje, ki so se pomerili na izjemno naporni, 208 kilometrov dolgi kraljevi etapi, ki je šla čez tri težke gorske cilje – Col de Vars, Col d’Izoard in Col du Galibier –, cilj pa je bil po spustu v Valloiru. Neverjetno vzdušje tudi med člani KD LPP, saj je toliko pozitivne energije čutiti v zraku, da je nemogoče ostati ravnodušen.

 

Scheduled Izleti Novica
Galibier Map

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE