IzletiNovica2. DAN obisk treh porodnišnic – CE-TR-LJ

Izlet 18. septembra 2021 ob 10:39

Drugi dan je naše dobrodelne kolesarke čakala kraljeva etapa v dolžini 172,72 km – 1.660 v.m. Po prespani noči so se v jutranjih urah kolesarke prebudile v čudovito jutro, nasmejane in obsijane z jutranjim že toplimi sončnimi žarki.

Pred startom kraljeve etape na tri dnevnem dobrodelnem kolesarjenju članic KD LPP

Drugi dan smo se najprej zaustavili in obiskali Celjsko porodnišnico, kjer so nam pripravili topel sprejem. Sprejel nas je mag. Jakob Koren z dežurno ekipo in nam opisal in predstavil njihov program, ki obsega več različnih metod pri rojstvu otrok. Tako smo poleg dobrodelnosti spoznali še njihovo delo, ki je zelo pomemben dejavnik pri lažjih in bolj prijaznih metodah rojstev otrok in manj stresen za mamice.

Porodnišnica Celje in dobrodelna akcija KD LPP

Pot smo nadaljevali skozi Prebold in naprej proti Trbovljam, kjer jih je čakalo nekoliko vzpenjanja na Gabrsko. Vendar to ni zmotilo odličnega vzdušja med našimi puncami in so preskočile tudi to oviro na svoji kolesarski dobrodelni poti. Nato je sledil še spust in že smo prikolesarili do Trboveljske porodnišnice, ki nam je pripravila prisrčen sprejem in pogostila naše punce. Hvala dr. Romani Martinčič in njeni dežurni ekipi.

Porodnišnica Trbovlje – Dobrodelno kolesarjenje članic KD LPP
Trbovlje besedilo, ki smo ga pripravili za vsako porodnišnico posebej. Dobrodelno kolesarjenje članic KD LPP

Ob odlični pogostitvi v Trbovlju so se z veseljem in polne vtisov odpravile punce proti Ljubljani k zadnjemu obisku šeste porodnišnice drugega dne. Čeravno so bile temperature bolj primerne za počivanje v senci, so naša dekleta v dobrem tempu pripeljale brez težav do Ljubljanske porodnišnice, kjer nas je dežurno osebje čakalo pred glavnim vhodom v njihovo delovno okolje. Dekleta so najprej prejela hladno vodo, da so ohladila že tako pregrete glave in se ohladila v prijetno hlajenem predverju porodnišnice. Sprejela nas je Majda Zore s svojo ekipo in se nam zahvalila za našo dobrodelno akcijo, ki je privabila marsikatero solzo sreče na obraz naših deklet in dežurnega osebja.

Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom se počuti veselo na lokaciji Porodnišnica Ljubljana. Med tridnevnim dobrodelnim kolesarjenjem od Hodoša do Izole bodo članice Kolesarskega društva Lpp obiskale 8 porodnišnic. Njihov slogan se glasi ŽENSKA RUNDA ZA MALE NOGICE. Danes so se ustavile tudi v Porodnišnici Ljubljana. Obdarile so nas z kompleti oblačilc za novorojenčke, pleničkami za enkratno uporabo, tetra pleničkami, uporabnimi paketki za mamice in nekaj priboljški za osebje. HVALA Kolesarsko društvo LPP 💙💚❤

Pred našo drugo načrtovano nočitvijo smo obiskali še podjetje LPP in enega Porsche Ljubljana, ki sta del naše dobrodelne akcije.

Porsche Ljubljana z obiskom kolesark med dobrodelno akcijo KD LPP

Dekleta je nato čakalo nekaj kilometrov do druge nočitve na naši poti do Hotela Mantova, kjer so bila lepo sprejeta in se po napornem dnevu kmalu odpravila v hladne postelje.

Osvežitev po napornem drugem dnevu v Hotel Mantova na Vrhniki
Ročno narejena dela, ki so nam jih podarili v ljubljanski porodnišnici. Hvala in objem..

 

 

 

 

 

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU DRUŠTVU?

SLEDITE NAM

Preverite naše aktivnosti in novice na naših socialnih omrežjih

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE